Experiențe împreună.
You are here:

Prima variantă de antrenor pentru Simona Halep. ”E cel mai bun din lume la ora asta”

Prima variantă de antrenor pentru Simona Halep. ”E cel mai bun din lume la ora asta”galerie foto

Tenis

Simona Halep a anunţat că a întrerupt scurta ei colaborare cu Thierry van Cleemput. Fostul număr 1 mondial ar putea avea la îndemână o super alternativă de antrenor.

Surprinzător, Simona Halep s-a despărţit de Thierry van Cleemput, antrenorul cu care ar fi urmat să colaboreze cel puţin pentru acest sezon.

În acelaşi timp, Sascha Bajin, unul dintre cei mai bine cotaţi antrenori din lume, s-a despărţit şi el de Naomi Osaka, jucătoarea pe care a preluat-o de pe locul 68 WTA şi a dus-o pe prima poziţie în clasamentul WTA. "Îi mulţumesc pentru munca depusă şi îi doresc mult succes pe viitor", a scris sportiva japoneză pe Twitter. Presa din State scrie că ruptura dintre Naomi Osaka şi Sascha Bajin s-ar fi produs din raţiuni financiare.

"Ce ştiu în primul rând e că toata lumea crede că problema a fost una financiara, dar nu a fost aşa. Pentru mine, acesta este unul dintre cele mai dureroase lucruri pe care le-am auzit. Având în vedere că eu calătoresc peste tot cu echipa, îi văd mai mult decat pe familia mea, nu le-aş face niciodata aşa ceva.

Cred că principalul motiv este ca nu voi pune succesul deasupra fericirii mele. De asta am luat decizia. Nu voi spune nimic rău despre el, desigur, sunt recunoscatoare pentru toate lucrurile pe care le-a facut. Nu aş putea veni acum să spun ceva negativ.

Lucrurile începuseră să meargă în această direcţie din Australia şi cred că mai mulţi oameni ar fi putut observa asta, dacă vedeau modul în care interacţionam. Nu vreau ca despărţirea să aibă loc în termeni negativi pentru că el e cel care m-a făcut să mă deschid în faţa oamenilor, deci nu am vrut să fie ceva ostil" a spus Osaka inainte de turneul din Dubai.

Osaka şi Bajin lucrau împreună din 2017. În primul an de colaborare a lui Bajin cu Osaka, sportiva japoneză a câştigat primul său titlu WTA, la Indian Wells, şi primul său trofeu de grand slam, la US Open.

Bajin este acum ”liber de contract” şi este descris de cei de la Sports Illustraded drept ”cel mai bun din lume la această oră”. În palmaresul său se află şi colaborări cu alte foste trei lidere ale clasamentului mondial WTA, Serena Williams, Victoria Azarenka şi Caroline Wozniacki. Pentru Serena a fost ”hitting partner” adica un fel de sparring

În 2016 a fost antrenorul americancei Sloane Stephens cu care nu a ajuns ulterior la un acord pentru prelungirea înţelegerii.

Sascha Bajin este fost jucător în circuitul ATP, iar metodele sale de antrenament au fost lăudate de presa din Statele Unite. Site-ul WTATennis scrie că Bajin are contracte personale cu Yonex şi Nissin şi o imagine foarte bună la nivel mondial. În 2018 a fost desemnat antrenorul anului.

viewscnt
Articole similare

internet tv

5 euro/
luna

Vreau oferta