Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Prima victimă făcută de coronavirus în sportul românesc şi a treia din ţară! Vasile Ouatu a murit la 70 de ani

Prima victimă făcută de coronavirus în sportul românesc şi a treia din ţară! Vasile Ouatu a murit la 70 de ani

Diverse

Comentarii

Fostul preşedinte al echipei de volei feminin Unic Piatra Neamţ, Vasile Ouatu (70 de ani), a decedat, duminică seara, după ce contractase COVID-19, conform bzi.ro.

”În această seară s-a înregistrat al treilea deces pe teritoriul României al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19).

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani care a fost internat în Spitalul Judeţean Piatra Neamţ. A fost confirmat pozitiv în data de 19 martie 2020 şi în data de 20 martie 2020  transferat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Vasile Ouatu fusese depistat pozitiv cu COVID-19 pe 19 martie 2020, iar pe 20 martie a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Omul de afaceri a fost acţionar majoritar al Complexului Comercial UNIC din centrul municipiului Piatra Neamţ, fost preşedinte al echipei de volei feminin Unic Piatra Neamţ şi viceprimar al municipiului Piatra Neamţ.

Pacientul avea afecţiuni cronice preexistente, diabet, hipertensiune arterială. În urma anchetei epidemiologice nu s-a constatat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată.

5 victime ale coronavirus în România

Conform News.ro, autorităţile au anunţat, luni, al cincilea deces provocat de coronavirus, fiind vorba despre un bărbat de 71 de ani, internat la Suceava. ”A fost înregistrat al cincilea caz de deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Este vorba de un bărbat, de 71 ani, din Suceava, confirmat pozitiv pe data de 23.03.2020, internat la Spitalul Judeţean Suceava din 21.03.2020”, a anunţat, luni, Grupul de Comunicare Strategică.

Sursa citată a precizat că persoana a fost internată anterior în Secţia de Cardiologie unde este posibil contact cu pacienta transferată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Acesta este al doilea deces înregistrat la Spitalul Judeţean Suceava şi al cincilea din România.

Autorităţile au confirmat luni alte 143 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, în ultimele 24 de ore, 15 pacienţi fiind la Terapie Intensivă, dintre care 7 în stare gravă. Numărul total al cauzurilor a ajuns la 576, iar 73 de pacienţi s-au vindecat.

”Până astăzi, 23 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 576 de persoane confirmate pozitiv, 73 au fost declarate vindecate şi externate (51 la Timişoara, 17 la Bucureşti, 3 la Craiova, unul la Constanţa şi unul la Iaşi)”, a transmis, luni, Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit sursei citate, de la ultima informare au fost înregistrate alte 143 de noi cazuri de îmbolnăvire.

”Unul dintre cazuri este cel al unui deţinut care în data de 11 martie a.c., a fost transportat de la Poliţia Capitalei la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava pentru probleme medicale. În urma testării realizate astăzi, 23 martie, acesta a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus (COVID-19). Precizăm că deţinutul a fost izolat încă de la momentul încarcerării, iar la testarea realizată în data de 11 martie a.c., pentru depistarea unei posibile infecţii cu COVID-19, rezultatul a fost negativ”, au mai transmis autorităţile.

Potrivit acestora, pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 5 ani şi 76 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 15 pacienţi, din care 7 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară.

”Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 5.066 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 72.247 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 11.223 de teste, din care 277 în unităţi medicale private”, a mai precizat Grupul de Comunicare strategică.

 

 

Afla mai multe despre: vasile ouatucoronaviruscovid 19 

viewscnt
Articole similare