Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Primarul Iaşiului se înclină în faţa lui Mircea Rednic: "Un gest de o nobleţe pe care permiteţi-mi să o apreciez cu admiraţie"

Primarul Iaşiului se înclină în faţa lui Mircea Rednic: "Un gest de o nobleţe pe care permiteţi-mi să o apreciez cu admiraţie"

CSM Poli Iași

Comentarii

Antrenorul echipei de fotbal CSM Poli Iaşi, Mircea Rednic, a fost lăudat de primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, pentru că a acceptat reducerea salarială în această perioadă în care competiţiile sunt suspendate ca urmare a pandemiei de coronavirus, relatează Agerpres.

"Domnule Mircea Rednic, acceptarea de către domnia voastră, în aceste timpuri grele, a reducerii veniturilor financiare furnizate de club, în condiţiile în care, în perioade la fel de strâmtorate pentru Politehnica, aţi sprijinit material evoluţia echipei, reprezintă un gest de o nobleţe pe care permiteţi-mi să o apreciez cu admiraţie. Sunt convins că, după încheierea acestei nedorite pauze competiţionale, veţi reveni în Copou cu aceeaşi deschidere şi dovedit ataşament pentru Politehnica, pentru Iaşul care vă respectă şi vă susţine încrezător în noi şi noi succese. Vă rog să primiţi mulţumirile mele pentru tot ceea ce faceţi la acest club minunat al Iaşului, împreună cu deplina mea susţinere în proiectele de revenire a fotbalului ieşean în zona profesionalismului generator de performanţă", a spus Chirica într-o scrisoare deschisă publicată pe site-ul oficial al clubului.

"După excelentele rezultate înregistrate de către Politehnica Iaşi în primele etape din play-out, la care se adaugă superba calificare în semifinalele Cupei României, publicul ieşean a revenit la viaţă, recăpătându-şi speranţa şi încrederea în frumuseţea fotbalului, cea mult admirată de inimile a mii de suporteri. Contribuţia domniei voastre la aceste reuşite a fost evidentă. Echipa şi-a recâştigat moralul, a înţeles că numai dăruind totul pentru culorile clubului şi întreaga suflare a fanilor alb-albaştri, Iaşul poate renaşte fotbalistic pe harta României. Din păcate, parcursul atât de frumos al Politehnicii a fost întrerupt de măsurile extreme şi necesare de protejare a populaţiei în faţa pandemiei de coronavirus. Însă abia în vremurile de restrişte se pot vedea caracterele alese", a adăugat primarul.

La 24 martie, CSM Poli Iaşi a fost primul club din Liga I care a luat decizia intrării în şomaj tehnic a tuturor angajaţilor. Astfel, fotbaliştilor, antrenorilor şi celorlalţi angajaţi le-au fost suspendate contractele pe perioada stării de urgenţă decretată în contextul pandemiei de coronavirus, ei urmând să fie retribuiţi cu 75 la sută din salarial mediu brut pe economie.

Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă. Aceasta a fost decretată la 16 martie de preşedintele Klaus Iohannis pentru o perioadă de 30 de zile ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Statul va asigura sportivilor a căror activitate este afectată de criza pandemiei COVID-19 un venit minim de 75% din salariul aferent contractului individual de muncă sau contractului de activitate sportivă, plafonat la nivelul a 75% din câştigul salarial mediu brut pe economie, conform ordonanţei Guvernului.

Afla mai multe despre: mircea rednic 

viewscnt
Articole similare