Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Primele declaraţii ale Simonei Halep, după ce s-a impus la Melbourne! ”E o plăcere să am încă un discurs aici!” Ce a spus despre Darren Cahill

Primele declaraţii ale Simonei Halep, după ce s-a impus la Melbourne! ”E o plăcere să am încă un discurs aici!” Ce a spus despre Darren Cahill

Simona Halep

Comentarii

Simona Halep, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 2, a câştigat, duminică, turneul de categorie WTA 250 Melbourne Summer Set 1, după ce a învins-o, în finală, cu scorul de 6-2, 6-3, pe rusoaica Veronika Kudermetova, locul 31 WTA şi cap de serie numărul 3.

 

Simona nu i-a dat nicio şansă adversarei sale şi a câştigat titlul cu numărul 23 din carieră. La finalul partidei, jucătoarea noastră a fost fericită, şi-a felicitat adversara şi a transmis un mesaj şi către Darren Cahill, fostul ei antrenor care a urmărit partida din tribune. 

”E o plăcere să am încă un discurs aici!” 

”E o plăcere să am încă un discurs aici, pe acest teren frumos. În urmă cu 4 ani (n.r. - finala Australian Open din 2018) nu am câştigat, dar m-am bucurat de meci. E cu adevărat frumos să mă întorc aici şi să joc în faţa voastră. Vă mulţumesc pentru sprijin, e mereu o plăcere, iar voi mă ajutaţi să câştig aici. 

Veronika, felicitări pentru această săptămână. Ştiu că astăzi nu ai jucat la cel mai bun nivel, dar a fost un meci bun. Îţi urez succes la Australian Open, este mai important. Îi mulţumesc echipei mele că este alături de mine, ştiu că nu e uşor să lucreze cu mine. Haideţi să continuăm să câştigăm, îmi place sentimentul ăsta.

Australia e o parte din inima mea, am spus asta de multe ori. L-am văzut pe Darren, aş vrea să-i mulţumesc că a venit să mă vadă. Nu mai e antrenorul meu, dar e parte din familia mea. Simt că fac parte din Australia, aşa că vă mulţumesc încă o dată!

Mulţumiri directorului turneului, tuturor celor care au făcut ca turneul să se joace. Ştiu că trecem prin vremuri grele, dar ne simţim în siguranţă aici. E foarte bine să avem aceste condiţii înainte de Australian Open. Vă mulţumesc, ne revedem la Australian Open”, a declarat Halep, la finalul meciului. 

Înurajată de numeroşi suporteri aflaţi în tribunele Rod Laver Arena, Halep a făcut un prim set foarte bun în meciul de duminică. Cu excepţia startului jocului, românca şi-a dominat clar adversara. Kudermetova, 24 de ani, a început agresiv, cu lovituri puternice şi a reuşit să facă primul break al meciului în ghemul al treilea, după ce Halep a condus cu 40-15.

De la 1-2, Simona a evoluat aproape fără greşeală, dictând tot jocul cu eficienta ei lovitură de rever, fie în diagonală, fie în lungul liniei. A lungit punctele, aşa cum îi place, şi a obligat-o de multe ori pe adversară să greşească.

Halep a câştigat cinci ghemuri la rând şi a încheiat setul cu 6-2, după 24 de minute.

Jucătoarea română de 30 de ani a început slab şi setul secund. A fost la un pas să fie condusă cu 3-0, dar Kudermetova a irosit trei mingi de break la 2-0 şi Halep a profitat, revenind în set. Rusoaica a acuzat ratarea din ghemul al treilea şi a jucat din ce în ce mai slab, greşind mingi uşoare. Abia la 2-3 a mai pus un ghem pe tabelă, cu serviciul. A fost ultima ei interacţiune cu tabela de marcaj, pentru că Simona nu a mai cedat nimic până la final şi a câştigat cu 6-3, după o oră şi 14 minute.

Calificarea în finală este recompensată cu un premiu de 18.037 de dolari şi cu 180 de puncte WTA. Câştigătoarea trofeului va primi 31.000 de dolari şi 280 de puncte WTA. Simona Halep a câştigat ultimul trofeu la 21 septembrie 2020, la Roma.

Ea va urca pe locul 15 după acest turneu, iar rusoaica va coborâ pe locul 32. Pentru Halep urmează participarea la Australian Open, turneu de grand slam care va începe în 17 ianuarie.

Afla mai multe despre: tenis-simona halep-melbourne 

viewscnt
Articole similare