Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Primele dezvăluiri după scandalul de rasism din Cadiz - Valencia. Cum s-ar fi întâmplat incidentul: ”Sunt linşat public şi ameninţat!”

Primele dezvăluiri după scandalul de rasism din Cadiz - Valencia. Cum s-ar fi întâmplat incidentul: ”Sunt linşat public şi ameninţat!”

La Liga

Comentarii

Jucătorul echipei Valencia, Mouctar Diakhaby, a vorbit marţi pentru prima dată despre incidentul rasist avut cu fundaşul formaţiei Cadiz, Juan Cala. El a dezvăluit ce jignire i-a adresat acesta.

Duminică seară, Cadiz a reuşit să o învingă pe Valencia cu scorul de 2-1, însă meciul a fost ecplisat de un eveniment nefericit. Fundaşul gazdelor, Juan Cala, i-ar fi adresat o insultă rasisită apărătorului advers, Mouctar Diakhaby. În urma acesteia, echipa Valenciei a părăsit terenul şi nu a revenit decât după 30 de minute petrecute la vestiar.

Primele dezvăluiri după scandalul de rasism din Cadiz - Valencia

"Mi-a spus <<negru de rahat>>! Este intolerabil, nu pot accepta acest lucru! Asta nu trebuie să existe, cu atât mai mult în fotbal. Împreună cu coechipierii mei, am decis să ne întoarcem la vestiare, ceea ce a fost o decizie bună.

Aceste cuvinte m-au rănit. Sper că liga va acţiona şi îl va sancţiona pe jucător. Le mulţumesc colegilor de echipă, clubului meu şi tuturor celor care m-au susţinut de atunci", a explicat Mouctar Diakhaby, la câteva zile după incident.

Versiunea acestuia este confirmată de imaginile de televiziune şi de sunetul de fond, pe care se aude: "Negro de mierda, vas a llorar?" (n.r - Negru de rahat, te plângi?).

Juan Cala (Cadiz) a negat toate aceste acuzaţii, marţi: "Nu ştiu ce crede că a auzit. Ori a auzit prost, ori inventează tot. I-am spus doar să mă lase în pace. Nu am nicio problemă să ne vedem, să discutăm. Nu există rasism în fotbalul spaniol, toţi avem jucători negri, cinci sau şase, în echipele noastre.

Dar eu sunt linşat public, sunt ameninţat: totul este un circ. Nu este adevărat că i-aş fi cerut lui Diakhaby să mă scuze şi apoi să reluăm meciul. Eu nu am făcut nimic. Nu există dovezi şi îl voi da în judecată pe preşedintele Valenciei pentru defăimare", declara fundaşul lui Cadiz, conform news.ro.

Este încă neclar cum se va concluziona această situaţia, dar oficialii campionatului spaniol vor demara o anchetă pentru a ajunge la adevăr.

Afla mai multe despre: mouctar diakhabyjuan calascandal rasism valenciavalencia cadizvalenzia cadiz rasisimvalenciacadiz 

viewscnt
Articole similare