Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Primele reacţii după triumful istoric al Simonei. Unul dintre antrenorii româncei a vorbit în exclusivitate pentru Telekom Sport

Primele reacţii după triumful istoric al Simonei. Unul dintre antrenorii româncei a vorbit în exclusivitate pentru Telekom Sport

Simona Halep

Comentarii

Simona Halep, locul I WTA, a câştigat, sâmbătă, turneul de la Roland Garros, după ce a învins-o, în finală, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1, pe americanca Sloane Stephens, locul 10 WTA. În urma acestui succes, primul din carieră la un grand slam, Halep a devenit prima jucătoare română care câştigă un "major", după Viriginia Ruzici, care s-a impus, în 1978, tot la French Open.

„Nu ştiu câtă lume mai credea că Halep poate întoarce meciul după primul set. Stephens juca foarte bine. Era 2-0 şi în setul doi, apoi s-a întâmplat ceva cu Sloane, care nu mai ajungea la minge atât de uşor. Astăzi am avut în teren o fată de nota 10” - a spus Basarab Panduru la Telekom Sport. 

„Am avut emoţii, ştiam ce pericol reprezintă Stephens. În primul set a arătat acest lucru. E o sportivă care evoluează fără presiune. Ştie să se mişte şi să răspundă la orice ritm de joc. Simona n-a reuşit să pună stăpânire pe ritmul jocului.

Mi-a fost frică în debutul setului doi, dar Simona a arătat din nou că nu cedează niciodată şi nu-şi schimbă tactica. Stephens a început să joace cu emoţii apoi şi a făcut multe greşeli. Acest trofeu înseamnă enorm de mult nu doar pentru tenisul românesc, ci pentru România în general” - a spus Florin Segărceanu, căpitanul echipei de FED Cup a României, la Telekom Sport. 

La zece ani după ce a câştigat titlul la Roland Garros, la junioare, Simona Halep l-a obţinut şi la senioare, devenit a 49-a jucătoare din lume care ridică deasupra capului un trofeu de grand slam, în Era Open.

Calificarea în finală la Roland Garros este recompensată cu 1,12 milioane de euro şi cu 1.300 de puncte WTA. Câştigătoarea va primi 2,2 milioane de euro şi 2.000 de puncte WTA.

Simona Halep, în vârstă de 26 de ani şi 1,68 de metri înălţime, a disputat a XXXI-a finală din carieră, a patra din acest an.

Afla mai multe despre: florin segarceanusimona haleptenisroland garrosparis 

viewscnt
Articole similare