Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Primele reacţii oficiale după ce Ioniţă ar fi recunoscut tot. Dani Coman, despre posibilitatea excluderii Astrei: "Au făcut de capul lor"

Primele reacţii oficiale după ce Ioniţă ar fi recunoscut tot. Dani Coman, despre posibilitatea excluderii Astrei: "Au făcut de capul lor"

Astra Giurgiu

Comentarii

Au apărut primele reacţii oficiale, după informaţia conform căreia Alexandru Ioniţă, fotbalistul Astrei, ar fi recunoscut că s-a dopat, la audierile ANAD.

Astra riscă excluderea din Liga 1. Reacţia lui Dani Coman

Preşedintele Astrei, Dani Coman, a comentat informaţia apărută marţi dimineaţa. Alex Ioniţă, unul dintre cei trei fotbalişti suspectaţi de practici interzise, ar fi recunoscut că s-a dopat.

Oficialul fostei campioane s-a delimitat de acţiunile jucătorilor, dar îi consideră nevinovaţi. De asemenea, nu ia în calcul o penalizare a clubului: "Eu zic să nu mai facem presupuneri pentru că Astra nu va fi exclusă din campionat. Astra nu şi-a trimis jucătorii să facă ce au făcut şi nici nu a beneficiat de vitaminele pe care şi le-au făcut jucătorii. Ei au făcut de capul lor ce au făcut, dar eu cred în continuare că sunt nevinovaţi. Din discuţiile pe care le-am avut cu medicii clinicii eu vă spun că sunt nevinovaţi.

S-ar putea ca la un moment dat ANAD-ul să plătească nişte daune importante. Clubul a fost afectat că nu a putut beneficia de aportul lor, în rest eu cred că nu va fi sub nicio formă penalizat", a declarat Dani Coman pentru AS.ro. "Ei se antrenează separat, nu au voie să se antreneze în cadru organizat. E o situaţie dificilă", a precizat preşedintele Astrei.

  • Astra poate fi exclusă din competiţiile oficiale. "În situaţia în care mai mult de 2 membri ai unei echipe sportive sunt găsiţi vinovaţi de una dintre încălcările prevăzute la articolul 2, alineatul 2 în perioada unei manifestări sportive, organizatorul competiţiei, pe lângă sancţiunile aplicate individual sportivilor implicaţi, va sancţiona echipa respectivă cu descalificarea şi pierderea punctelor", se arată în articolul 62.

ANAD: "Cei de la Astra Giurgiu vor putea face un apel la Comisia de apel"

“Cazul este în curs de gestionare şi nu pot să vă dau mai multe informaţii în acest moment deoarece este în desfăşurare. Ceea ce pot face în acest moment este să confirm că această speţă este în curs de gestionare, este în cadrul comisiei de audiere şi în acest moment nu este nicio decizie cu privire la acest caz.

Cei de la Astra Giurgiu vor putea face un apel la Comisia de apel, în cazul în care nu vor fi mulţumiţi de decizia care se va lua. Nu am acces la discuţiile şi şedinţele de audiere ca să vă spun că Alexandru Ioniţă a recunoscut sau nu că s-a dopat.

Regulamentul este foarte clar, atunci când un club are mai mult de doi jucători care au încălcat reglementările Anti-doping, dar acest lucru ţine de forul organizator, şi nu de ANAD. În acest moment sunt limitat în comunicare, dar nu înseamnă că ascundem ceva, ci nu vreau să mă pronunţ până când vom avea o decizie definitivă!”, a declarat Cristi Balaj, potrivit Realitatea Sportivă.

Afla mai multe despre: dani comanastrafataisetoalexandru ionitacristi balaj 

viewscnt
Articole similare