Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Primul club din La Liga care anunţă trimiterea jucătorilor şi a antrenorilor în şomaj tehnic. Urmează FC Barcelona

Primul club din La Liga care anunţă trimiterea jucătorilor şi a antrenorilor în şomaj tehnic. Urmează FC Barcelona

La Liga

Comentarii

Espanyol Barcelona a anunţat, vineri, trimiterea tuturor jucătorilor şi antrenorilor în şomaj tehnic, fiind primul club din LaLiga care adoptă astfel de măsuri, din cauza pandemiei de coronavirus, informează marca.com. Salariilor fotbaliştilor şi tehnicienilor vor fi reduse cu până la 70 la sută, în funcţie de negocierile cu aceştia.

Decizia vizează prima şi a doua echipă masculine, formaţia feminină şi echipele de juniori şi presupune reducerea cu 70 la sută a orelor de muncă pe durata stării de urgenţă, ţinând cont de faptul că jucătorii trebuie să se pregătească individual acasă.

Totodată, salariile membrilor conducerii clubului vor fi diminuate proporţional.

"Echipa şi-a exprimat angajamentul faţă de club, apelând la responsabilitatea sa şi plasând viitorul clubului înainte de toate", a precizat Espanyol.

Clubul catalan, ultimul clasat în LaLiga, a anunţat, de asemenea, că a creat un grup de lucru cu jucători din prima echipă şi cu toate părţile implicate, care să monitorizeze situaţia şi să evalueze, prin consens, măsurile viitoare.

Şi FC Barcelona a anunţat, joi, reducerea salariilor angajaţiilor, ca urmare a consecinţelor economice ale pandemiei de coronavirus.

Gruparea catalană nu precizează dacă reducerea salariilor este valabilă şi pentru jucători, însă Marca notează că jucătorilor li se vor tăia salariile după modelul de la clubul concitadin.

FC Barcelona a fost nevoit să ia o serie de măsuri pentru atenuarea efectelor pandemiei de coronavirus, în condiţiile în care întreaga activitatea sportivă şi non-sportivă a fost suspendată.

"Este vorba de reducerea zilei de lucru, impusă de circumstanţe şi de măsurile de protecţie, şi, în consecinţă, reducerea proporţională a retribuţiei prevăzute în contractele respective", a precizat clubul, într-un comunicat.

Diminuarea va fi făcută "respectând cu stricteţe legislaţia muncii, pe baza criteriilor de proporţionalitate şi mai ales de echitate".

Afla mai multe despre: barcelonaespanyolcoronavirus 

viewscnt
Articole similare