Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Primul mare antrenor care iese din calcule pentru postul de selecţioner al României? Care ar putea fi motivul

Primul mare antrenor care iese din calcule pentru postul de selecţioner al României? Care ar putea fi motivul

Echipa națională

Comentarii

Un nume important adus în discuţie pentru postul de selecţioner ar putea ieşi din calculele pentru această poziţie.

FRF este nevoită să caute selecţioner după ce Mirel Rădoi a anunţat că pleacă în noiembrie, la finalul meciurilor din preliminariile CM Qatar 2022, deoarece îi expiră contractul.

În discuţie au fost aduşi mai mulţi antrenori români care şi-au demonstrat valoarea, dar unul dintre aceştia ar putea ieşi din calcule.

Iese din calcule pentru postul de selecţioner din cauza relaţiei cu FRF?

La conferinţa de presă de după România - Armenia 1-0, Mirel Rădoi a anunţat că nu-şi va prelungi contactul cu FRF şi nimic nu-l poate face să-şi schimbe decizia.

Imediat au apărut zvonuri despre antrenorii care i-ar putea lua locul. Pe listă sunt câţiva antrenori români care şi-au demonstrat deja valoarea, însă nu toţi sunt luaţi în calcule, din diferite motive.

Unul dintre cei care ar putea fi coliţi de FRF ar fi Ladislau Boloni. În vârstă de 68 de ani, fostul mijlocaş al Stelei este unul dintre cei mai valoroşi antrenori români.

N-a antrenat niciodat în România şi are o reputaţie excelentă în străinătate, mai ales după ce a contribuit la dezvoltarea unor staruri precum Cristiano Ronaldo sau Raphael Varane.

Boloni este în prezent liber de contract, după ce a refuzat-o recent pe Sepsi şi pare o variantă foarte bună pentru postul de selecţioner al României, pe care l-a mai ocupat în perioada 2000-2001.

Însă principalul obstacol pentru care ar putea fi scos din calcule este relaţia pe care Ladislau Boloni o are cu actuala conducere a Federaţiei Românie de Fotbal.

De-a lungul timpului, Boloni a criticat în termeni foarte duri activitatea lui Răzvan Burleanu la FRF.

În toamna lui 2017, Ladislau Boloni l-a atacat pe Răzvan Burleanu pentru faptul că l-a adus pe Cristoph Daum selecţioner: “Ca preşedinte, când ajungi să aduci un străin la naţională, practic, îţi joci ultima carte.

Înseamnă că antrenorii români nu sunt buni. Răzvan Burleanu trebuie să-şi facă autocritica! În primul rând, este greşeala lui. Nu a făcut nimic pentru binele fotbalului românesc. Federaţia şi Liga sunt vinovate!”, a spus atunci Boloni.

În urmă cu un an, după celebrul scandal în care Sebastian Colţescu a fost acuzat de rasism, Ladislau Boloni a sărit în apărarea arbitrului şi l-a criticat pe Răzvan Burleanu

”Nici vorbă de rasism la Colţescu! S-au trezit Burleanu şi Stroe să-şi facă imagine pe spinarea acestui o”, a spus atunci Răzvan Burleanu.

Ultima declaraţie a venit în contextul în care FRF şi MTS şi-au cerut scuze pentru gestul lui Sebastian Colţescu, după ce arbitrul s-a referit la Pierre Webo ca la ”cel negru de acolo”, în timpul meciului PSG - Istanbul BB.

Afla mai multe despre: boloni 

viewscnt
Articole similare