Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Primul raport al FIFA după Campionatul Mondial din Rusia. Analiză detaliată despre campioana mondială: "Franţa nu s-a bazat pe posesie"

Primul raport al FIFA după Campionatul Mondial din Rusia. Analiză detaliată despre campioana mondială: "Franţa nu s-a bazat pe posesie"

Cupa Mondială

Comentarii

Franţa a fost "cea mai echilibrată" echipă de la Cupa Mondială de fotbal 2018, competiţie pe care avea s-o câştige, a estimat un raport tehnic al FIFA, publicat marţi, care aminteşte că "les Bleus" au fost doar pe locul 19 la capitolul posesie la turneul final, scrie AFP.

Deşi a fost pe primul loc la posesie, cu un procent de 69%, Spania a fost eliminată în optimi de finală de Rusia, în timp ce Franţa, cu un procent de 48%, a câştigat titlul.

"Franţa nu s-a bazat pe posesie, ci a avut ca prioritate să ajungă cât mai repede în jumătatea adversă şi a avut jucătorii pentru a face acest lucru", a declarat antrenorul brazilian Carlos Alberto Parreira, câştigător al CM 1994, unul din membrii acestei celule de analiză, alături mai ales de fostul mare atacant olandez Marco van Basten şi de scoţianul Andy Roxburgh.

Paul Pogba şi Antoine Griezmann au avut misiunea să "lanseze atacurile", bazându-se pe "viteza lui Kylian Mbappe", cel care a fost ales cel mai bun tânăr jucător al Mondial, a mai subliniat Parreira.



"Franţa a meritat să câştige", a estimat în raportul său fostul mare jucător croat Zvonimir Boban, secretar general adjunct al FIFA.

"Sub impulsul lui Didier Deschamps, care a avut o idee clară şi precisă despre felul de a utiliza cât mai bine calităţile jucătorilor săi şi nu s-a abătut de la ea, les Bleus au alcătuit pe ansamblu cea mai echilibrată echipă a turneului şi cea mai sigură de forţa sa", a adăugat Boban.

Afla mai multe despre: campionatul mondialfrantaanalizarusiauefamondial 

viewscnt
Articole similare