Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Primul transfer important făcut de Ronald Koeman la Barcelona. Cât plăteşte Barca pentru Memphis Depay

Primul transfer important făcut de Ronald Koeman la Barcelona. Cât plăteşte Barca pentru Memphis Depay

FC Barcelona

Comentarii

Barcelona va face primul mare transfer de când a fost adus Ronald Koeman antrenor pe Camp Nou, iar fostul selecţioner al Olandei îl cunoaşte foarte bine pe cel pe care vrea să îl aducă în LaLiga: Memphis Depay.

În fapt, jucătorul lui Lyon a crescut foarte mult sub comanda lui Koeman la naţionala "portocalei mecanice", iar acest lucru s-a resimţit şi la echipa de club. Cu Depay în teren, francezii au ajuns până în semifinalele UEFA Champions League şi au eliminat echipe precum Juventus şi Manchester City în drumul lor. 

Cotidianul spaniol AS notează că Depay vine la Barcelona la cererea lui Ronald Koeman şi nu doar pentru că tehnicianul l-a pregătit la echipa naţională, ci şi datorită versatilităţii pe care o are fostul jucător de la Manchester United. El poate juca aripă stânga sau dreapta, playmaker sau al doilea vârf sau chiar nouă fals. Astfel, ar putea acoperi şi plecarea lui Luis Suarez, pe care Koeman nu îl mai vrea la echipă. 

Aceeaşi sursă notează că Barcelona va plăti 25 de milioane de euro celor de la Lyon pentru transferul lui Depay

Primul transfer important făcut de Ronald Koeman la Barcelona

Depay a atras atenţia în ţara natală, la PSV Eindhoven, iar în 2015 a fost cumpărat de Manchester United pentru 34 de milioane de euro. Olandezul nu s-a impus la United şi a fost considerat un transfer ratat, astfel că după doar două sezoane a fost vândut la Lyon pentru doar 16 milioane de euro, iar în Franţa şi-a găsit pacea.

Fotbalistul în vârstă de 26 de ani a înscris 57 de goluri şi a oferit 43 de assist-uri în 139 de meciuri pentru Lyon. 

  • 44 de milioane de euro este cota lui Memphis Depay, conform transfermarkt.com
  • 30 iunie 2021 este data la care expiră contractul lui Depay cu Lyon

Afla mai multe despre: depaybarcelona 

viewscnt
Articole similare