Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Primul turneu de Grand Slam din carieră!!! Simona Halep e noua regină de la Roland Garros, după 3-6, 6-4, 6-1 în finala cu Stephens

Primul turneu de Grand Slam din carieră!!! Simona Halep e noua regină de la Roland Garros, după 3-6, 6-4, 6-1 în finala cu Stephensgalerie foto

Tenis

Comentarii

A patra oară a fost cu noroc! Simona Halep, numărul 1 WTA, a câştigat primul său turneu de Mare Şlem din carieră, impunându-se în finala de la Roland Garros cu Sloane Stephens, locul 10 WTA, scor 3-6, 6-4, 6-1, în aproximativ două ore de joc.

Pe lângă premiul uriaş pe care l-a încasat, 2.200.000 de euro, Halep a pus un avans considerabil şi-n clasamentul WTA. În acest moment are peste 1.200 de puncte avans faţă de Caroline Wozniacki, ocupanta locului 2.
 
Simona Halep disputase finala la Roland Garros şi la ediţiile din 2014 şi 2017, însă de fiecare dată pierdea. Prima dată cu Maria Şarapova, apoi cu Jelena Ostapenko. 
 
Ultima româncă triumfătoare la un turneu de Mare Şlem era Virginia Ruzici, managerul lui Halep, în 1978, tot la Roland Garros. 
 
Simona Halep a început greu meciul, iar Stephens a profitat. Chiar dacă nu a jucat spectaculos, americanca a luat primul set cu 6-3. A început bine şi actul secund, conducând cu 2-0. De aici a început revenirea Simonei, care a dus scorul la 4-2 şi ulterior a luat setul. În ultimul act, Halep a spulberat-o pe Stephens, scor 6-1.

Simona Halep - Sloane Stephens 3-6, 6-4, 6-1

18:14 - Game, set, meci, turneu, Simona Halep!

18:11 - Stephens îşi face serviciul cu mari emoţii

18:04 - Se face 5-0 pentru Simona! Un singur game o mai desparte pe româncă de trofeu

18:01 - Simona face 4-0 după cel mai frumos punct al finalei!

17:53 - Stephens a căzut psihic! Simona, tot mai aproape de primul ei turneu de Mare Şlem

17:49 - Break important reuşit de Halep

17:44 - Stephens pare tot mai obosită, iar Simona profită

17:40 - Simona a solicitat o pauză de vestiar

SET 2

17:36 - Set Simona Halep! Avem decisiv

17:30 - Game important câştigat de Simona

15:26 - Americanca revine în acest act secund

15:22 - Stephens răspunde cu un game la zero

15:19 - Încă un game pentru Simona, care o domină total pe Stephens

17:14 - Simona preia controlul jocului şi face 11 puncte la rând!

17:12 - Break la zero reuşit de Simona! Momentul revenirii? 

17:08 - Vine şi primul game al Simonei în acest set

17:04 - Simona conduce cu 30-0, dar sfârşeşte game-ul învinsă 

17:00 - Din păcate, Stephens începe setul secund cu un break

SET 1

16:52 - Set pentru Sloane Stephens

16:46 - Halep îşi face serviciul, dar acum va servi Stephens

16:42 - Stephens se duce la 5-2. Urmează un game foarte important

16:37 - Game pentru Simona!

16:32 - Sportiva din SUA îşi măreşte avansul în acest prim set

16:28 - Stephens face break-ul profitând de erorile neforţate ale Simonei

16:22 - Simona joacă ceva mai bine acest game, însă Stephens se impune 

16:18 - Game lung câştigat în cele din urmă de Simona

16:12 - Sloane serveşte bine şi ia primul game

16:10 - A început partida

16:04 - Stephens va servi prima

Ora 16:00 - Partida va începe în câteva minute


UPDATE: Fanii i-a transmis mesaje de încurajare Simonei Halep înainte de finala cu Sloane Stephens.

UPDATE: Suporterii români încep să populeze tribunele terenului principal de la Paris.

UPDATE: Câteva detalii despre terenul pe care se va juca marea finală a Roland Garros. Simona îşi poate trece numele pe zidurile terenului central.

UPDATE: O românca va arbitra meciul Simonei Halep de la Roland Garros.

UPDATE: Nadia Comăneci va asista la meciul Simonei Halep. ”Da, am emoţii. Emoţiile sunt mai mari atunci când eşti pe margine”, a spus fosta mare gimnastă.

UPDATE: Organizatorii turneului de la Roland Garros, încrezători în Simona Halep: "Pregătită să strălucească", notează pagina de Twitter a Openului Francez.

UPDATE: Vreme perfectă la Paris, în ziua finalei, anunţă WTA. În aceste momente, Halep şi Darren Cahill pun la punct ultimele detalii.

UPDATE: Mesajul lui Darren Cahill înainte de meci: "Îmi este greu să explic, ca să fiu sincer. Am petrecut destul de mult timp în Bucureşti, dar şi în Constanţa, oraşul ei natal, iar personalitatea enormă care este Simona în România e greu de explicat. Virginia Ruzici a câştigat Roland Garros, dar de atunci nu cred ca a existat un sportiv în România care să fie atât de urmărit ca Simona.

A luat-o puţin prin surprindere, a început să joace bine mai târziu în carieră, dar a facut-o în stil de mare jucătoare, devenind numărul unu în lume. Este foarte iubită în România şi merită acest lucru. Este o fată bună şi cred că mulţi oameni o admiră", a declarat Darren Cahill pentru WTA.

UPDATE: Finala de la Roland Garros dintre Simona Halep şi Sloane Stephens va putea fi urmărită şi pe ecranul TIFF, din Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, acolo unde s-au derulat peliculele din cadrul festivalului recent încheiat. Este a doua oară când organizatorii TIFF o susţin astfel pe Halep, intrarea fiind liberă. ”Dragi cinefili, vă invităm la tenis! În virtutea unei frumoase tradiţii începută la TIFF2017 şi sâmbăta aceasta vom proiecta finala Roland Garros -  Piaţa Unirii,  Halep vs Stephens. Amândurora le urăm succes. Intrarea liberă”, au anunţat organizatorii TIFF.

UPDATE: O întoarcere în timp dureroasă: cele trei finale pe care Simona Halep trebuie să le uite

UPDATE:Gheorghe Hagi şi-a declarat şi el sprijinul pentru Simona, prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

UPDATE: Şi Mats Wilander, fostul mare tenismen, acum expert la Eurosport, o susţine pe Simona: "Mi-ar plăcea să o văd pe Simona câştigând la Roland Garros. Toţi am vrea să o vedem învingând, cu excepţia lui Stephens şi a americanilor. Cred că merită un prim turneu de Grand Slam, dar trebuie să intre bine în meci. Simona trebuie să fie mai agresivă decât Stephens. Pentru mine e necunoscut forehand-ul lui Sloane. Ea loveşte de multe ori cu topspin, dar alteori pune o dreaptă foarte plată. De partea cealaltă, Halep loveşte cu mult topspin, aşa îşi construieşte ea punctele câştigătoare. Aici va fi una din cheile meciului".

UPDATE: Antrenorul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou, a mărturisit că o susţine pe Simona Halep în finala cu Sloane Stephens. "Grand Slam-ul este o chestiune de timp", a spus Mouratoglou, la Eurosport. "Favorita mea la Roland Garros este Simona Halep, care a ajuns în cea de-a treia sa finală la Roland Garros. Joacă un tenis care dovedeşte o muncă asiduă şi eu, personal, ador asta".

Simona Halep, 26 de ani, şi Sloane Stephens, 25 de ani, s-au întâlnit de şapte ori până în prezent, românca triumfând de cinci ori, de două ori pe zgură.

Precedentele partide jucate de ele au fost următoarele:

- Turul I, Barcelona, 2012, Simona Halep, scor 6-4, 6-4;

- Optimi, Hobart, 2013, Sloane Stephens, scor 6-4, 6-0;

- Turul I, Australian Open, 2013, Sloane Stephens, scor 6-1, 6-1;

- Optimi, Roland Garros, 2014, Simona Halep, scor 6-4, 6-3;

- Sferturi, Miami, 2015, Simona Halep, scor 6-1, 7-5;

- Turul I, Washington, 2-17, Simona Halep, scor 7-6 (3), 6-0;

- Semifinale, Cincinnati, 2017, Simona Halep, scor 6-2, 6-1.

Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat pentru a treia oară în finala turneului de la Roland Garros, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-1, 6-4, pe spaniola Garbine Muguruza, locul 3 WTA. Pentru jucătoarea română, aceasta va fi a patra finală din carieră la un turneu de Grand Slam, a doua din acest an, după Australian Open. Ea îşi va păstra locul I WTA şi în ierarhia ce va fi publicată luni.

Stephens s-a impus într-o oră şi 17 minute în faţa compatrioatei Madison Keys, locul 13 WTA, scor 6-4, 6-4. Ea a întrecut-o pe Keys şi în finala US Open de anul trecut, scor 6-3, 6-0.

Câştigătoarea US Open are şase trofee în carieră, din tot atâtea finale disputate: 2018 - Miami; 2017 - US Open; 2016 - Auckland, Acapulco, Charleston; 2015 - Washington DC.

Afla mai multe despre: halepstephensroland garros 

viewscnt
Articole similare