Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Primul val de refugiaţi ucraineni a ajuns la baza FCSB din Berceni. Cum va afecta decizia lui Gigi Becali activitatea întregului club

Primul val de refugiaţi ucraineni a ajuns la baza FCSB din Berceni. Cum va afecta decizia lui Gigi Becali activitatea întregului club

FCSB

Comentarii

Gigi Becali a anunţat că va folosi baza FCSB de la Berceni pentru a-i caza pe refugiaţii de război din Ucrains, iar primii dintre aceştia au sosit în noaptea de luni spre marţi.

Primul val de refugiaţi ucraineni a ajuns la baza FCSB din Berceni. Cum va afecta decizia lui Gigi Becali activitatea întregului club

Patronul vicecampioanei din Liga 1 a trimis şi autocarul echipei la graniţa de nord cu Ucraina, iar primii refugiaţi, în număr de 50-60, conform gsp.ro, au sosit la Bucureşti.

Fie că a fost vorba de familii întregi, mame sau copii fugiţi din calea bombelor şi a atacurilor ruseşti, Gigi Becali a promis că îi va caza în mai multe imobile deţinute sau închiriate de acesta, fie în Capitală, fie în alte oraşe din ţară.

Unul dintre spaţiile de cazare puse la dispozţie de finanţatorul de 63 de ani este baza de pregătire din Berceni, acolo unde îşi desfăşurau activitatea atât jucătorii echipei mari, cât şi cei de la Academie.

Decizia lui Gigi Becali, în contextul situaţiei excepţionale care are loc în ţara vecină, este de aşteptat să producă modificări în activitatea clubului. 

Astfel, în cazul în care vor mai sosi forţat persoane din Ucraina, grupele de juniori vor fi trimise acasă şi vor veni doar pentru antrenamente.

Şi programul echipei mari a celor de la FCSB este de aşteptat să fie afectat, întrucât vor fi reduse spaţiile pentru jucătorii pregătiţi de Toni Petrea în favoarea adăpostirii refugiaţilor ucraineni.

"Toate hotelurile din Galaţi le închiriez şi cazez oamenii în ele. Am dat ordin acum 5-6 autocare merg la graniţă să aducă 400 de persoane să se cazeze la Bucureşti, cu mâncare şi cazare la baza FCSB. Şi la Petroşani pot 200, am un bloc pe care îl pun la dispoziţie.

Autocarele pleacă la graniţă şi încarcă oamenii să-i aducă la Bucureşti. Cazare, dormit şi masă. Avem bucătărie la Academie. Vom goli un cămin de copii(...).

Dacă o să fie probleme mai mari o să văd. Nu mai contează, plătesc la hoteluri prin Galaţi, prin Bucovina, plătesc să stea oamenii. Păi lăsăm creştinii noştri ortodocşi să stea pe străzi? Sunt fraţi cu noi, sunt ortodocşi în credinţă. 

”Îmi mai arde mie de echipă acum, în momentele astea? Nu vedeţi ce se petrece, e război, mor oamenii, femeile cu copii stau pe drumuri. Noi să facem fotbal şi lumea să moară pe străzi? Eu aşa ceva nu accept”, a declarat Gigi Becali, pentru Antena 3.

Gigi Becali a anunţat că poate primi până la 500 de persoane la baza de pregătire din Berceni, într-un corp separat, neutilat complet.

”În baza din Berceni pot încăpea 400-500 de oameni. Am luat şi saltele. Pe lângă cele două paturi din camere, putem pune încă o saltea. Pot sta 3-4 persoane în cameră. Au căldură, au baie, avem bucătărie pentru a le face mâncare. Avem condiţii bune”, afirma Gigi Becali, pentru Pro X, zilele trecute.

Afla mai multe despre: gig becalifcsbberceni 

viewscnt
Articole similare