Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Prioritate zero pentru Barcelona! Transfer de urgenţă pe Camp Nou: fotbalistul pus în capul listei de Ronald Koeman

Prioritate zero pentru Barcelona! Transfer de urgenţă pe Camp Nou: fotbalistul pus în capul listei de Ronald Koeman

FC Barcelona

Comentarii

Barcelona are o "prioritate zero" în ceea ce priveşte transferurile din perioada de mercato care urmează în ianuarie 2021. Catalanii l-au pus în capul listei pe Eric Garcia (19 ani), fotbalistul lui Manchester City, care rămâne liber de contract în vara anului următor. Criza de la nivelul fundaşilor centrali i-au determinat pe Ronald Koeman şi stafful său să ia această decizie.

Prioritate zero pentru Barcelona! Eric Garcia, în capul listei de transferuri

Crescut la academia Barcelonei, La Masia, dar lăsat să plece la Manchester City, Eric Garcia ar putea rezolva problemele din centrul defensivei echipei blaugrana. Ronald Koeman se confruntă cu o criză la nivelul fundaşilor centrali, după ce Gerard Pique, Ronald Araujo şi Samuel Umtiti au devenit indisponibili. Clement Lenglet e singurul fundaş central apt din lot, iar catalanii şi-au setat o prioritate zero în ceea ce priveşte campania de transferuri de la începutul lui 2021.

Eric Garcia e considerat un înlocuitor perfect, pe termen lung, pentru Gerard Pique (33 de ani), care s-a accidentat oricum şi va lipsi câteva luni de pe teren. Treiarul Barcelonei a suferit o leziune la genunchi în derby-ul cu Atletico Madrid (0-1), care-l va ţine departe de gazon cel puţin trei luni. Astfel, dacă ar veni în ianuarie, Eric Garcia ar avea timp să se impună şi să joace pe perioada accidentării lui Pique şi, de ce nu, şi după aceea.

Situţia economică precară a clubului va face greu de realizat transferul lui Eric Garcia în ianuarie, pentru că Barcelona vrea să-l transfere şi pe Memphis Depay (26 de ani) de la Lyon. Ambii rămân fără contract în vara lui 2021, iar dacă nu vor fi înregimentaţi în ianuarie, atunci cei doi vor veni liberi de contract în iunie 2021.



Eric Garcia e dorit şi de Manchester City, care vrea să-l păstreze pe fundaşul venit gratis de la FC Barcelona, iar Pep Guardiola l-a şi folosi pe acesta în câteva meciuri. Totuşi, conform presei din Spania, Garcia are în gând doar revenire la gruparea unde a crescut, fie în ianuarie, fie în iunie 2021 liber de contract. Din 2018 şi până acum, Eric Garcia a strâns 15 meciuri la echipa mare a "Cetăţenilor", cu precădere în finalul sezonului trecut, şi a fost selecţionat şi la naţionala mare a Spaniei, pentur care a bifat patru prezenţe.

  • 20 de milioane de euro este cota de piaţă a lui Eric Garcia în acest moment, potrivit specialiştilor de la transfermarkt.com

Afla mai multe despre: eric garcia transfer barcelonabarcelona transfer eric graciaeric garcia barcelonatransfer eric garcia barcelona 

viewscnt
Articole similare