Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Probabil cea mai mare gafă a lui Becali la FCSB: a pierdut milioane! "Nu mai vreau d-ăştia la echipă!" Transferul colosal ratat

Probabil cea mai mare gafă a lui Becali la FCSB: a pierdut milioane! "Nu mai vreau d-ăştia la echipă!" Transferul colosal ratat galerie foto

Superliga

Comentarii

Craiova face cel mai important transfer al unei echipe din Liga 1 din ultimii trei ani, după ce Mitriţă s-a înţeles cu New York City într-o tranzacţie care îl plasează pe locul 3 în topul celor mai scumpi jucători din istoria campioantului.

7,5 milioane de euro vor încasa oltenii pentru transferul golgheterului Ligii 1 din prima parte a sezonului, asta la doar un an distanţă de momentul în care îl achiziţionau definitiv de la Pescara, pentru 800.000 de euro.

A fost în curtea FCSB. De ce l-a gonit Becali

În sezonul 2013-2014, Alexandru Mitriţă a fost legitimat la FCSB, fiind adus de la Viitorul pentru ca roş-albaştii să poată alinia o echipă în UEFA Youth League.

Atunci, Mitriţă a fost titular în toate cele şase meciuri jucate de echipa U19 a FCSB în grupele Ligii Campionilor, cu Schalke, Chelsea şi FC Basel şi a apucat să debuteze şi pentru echipa mare a roş-albaştrilor, sub comanda lui Laurenţiu Reghecampf.

Mitriţă a jucat titular într-un meci din Cupa României, cu Avântul Bârsana, însă nu a reuşit să impresioneze.



La finalul lui 2013 s-a pus problema ca Mitriţă să continue la FCSB, dar Gigi Becali a decis ca jucătorul să nu mai fie păstrat şi să revină la Viitorul.

Motivul? Becali a considerat că un jucător cu fizicul lui Mitriţă nu poate face faţă la nivel înalt şi le-a transmis colaboratorilor să nu-l păstreze pe mijlocaşul crescut de Viitorul. Aflat în acea perioadă în închisoare, Becali a fost întrebat dacă îşi doreşte să-l păstreze pe Mitriţă, dar răspunsul său a fost unul ferm.

"Nu mai vreau încă ca Elton la Steaua. Lăsaţi-mă cu jucătorii ăştia care au jumătate de metru. Am nevoie de războinici adevăraţi la echipă!", le-ar fi spus Becali apropiaţilor la acea dată.

O caracterizare pe care Becali o regretă cu siguranţă acum, după ce Mitriţă e pe punctul să semneze cu New York City pentru 7,5 milioane de euro.

De-a lungul timpului, au existat mai multe cazuri de jucători evaluaţi greşit de Becali şi apropiaţii săi, însă cu siguranţă acest caz s-a dovedit a fi cel mai  costisitor pentru latifundarul din Pipera.

Experienţa la FCSB pentru Mitriţă

Chiar dacă experienţa sa la FCSB a fost una scurtă, Mitriţă a rămas cu amintiri plăcute de la echipa care evolua pe acea vreme în Ghencea. La ani distanţă, a recunoscut însă că emoţiile au făcut să nu dea ce avea mai bun în singurul meci jucat la seniori pentru echipa lui Becali.



"A fost o experienţă foarte scurtă. Am fost cu Steaua în Youth League, am văzut cum este să joci meciuri oficiale în afară, chiar dacă erau Under 21. După aceea, am avut un meci în Cupa României cu Avântul Bârsana. Vă daţi seama, atunci am fost foarte emoţionat şi eu zic că toate aceste lucruri sunt un exemplu pentru mine şi mă ajută foarte mult în cariera mea.

Au fost alte probleme, dar nu mai vreau să mă întorc în trecut. Este bine că am parcurs acest drum, chiar dacă a fost o perioadă grea, la fel ca în Italia. Sunt perioade grele din viaţa mea, învăţ  din trecut şi sper ca în viitor să nu mai fac aceleaşi greşeli"
, declara Mitriţă.

Afla mai multe despre: mitritafcsbcraiova 

viewscnt
Articole similare