Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Probleme cu predarea stadionului Rapid. De ce noua arenă n-a fost inaugurată până acum

Probleme cu predarea stadionului Rapid. De ce noua arenă n-a fost inaugurată până acum

Rapid

Comentarii

Noul stadion Rapid este gata, dar el nu a putut fi predat din cauza situaţiei politice din România.

Lucrările la noua arenă din Giuleşti au ajuns, în sfârşit, la final. Totuşi, rapidiştii încă nu s-au putut bucura de noul stadion.

Arena ar fi trebuit să fie deja predată, dar situaţia politică din România a complicat situaţia.

De ce a fost blocată predarea stadionului Rapid, deşi el este gata

Noul stadion Rapid a fost inclus în organizarea EURO 2020 şi el ar fi trebuit să fie gata încă din vara anului trecut. Însă, din cauza pandemiei, dar şi din alte motive, lucrările au întârziat foarte mult.

Ultimul termen anunţat pentru inaugurare a fost în această toamnă, dar el încă n-a fost predat. Lucrările au fost finalizate, dar între timp a apărut o nouă problemă.

Ţara noastră are în prezent un guvern interimar, după ce cabinetul lui Florin Cîţu a fost demis prin moţiune de cenzură. Drept urmare, guvernul n-ar fi putut semna predarea stadionului către CS Rapid - administratorul noii arene.

Situaţia ar urma să se deblocheze în aceste zile, pe fondul negocierilor pentru formarea unui nou guvern. Victor Angelescu, principalul acţionar al Rapidului, speră să calce cât mai repede pe noul stadion:

”Am citit doar că el ar fi trebuit să fie deja dat, să fie predat, doar că, din cauza problemelor cu guvernul, ca nu există ministru, nu a putut să fie recepţionat. Sper că acum, dacă se va alege un nou guvern, să poată să recepţioneze Clubul Spotiv Rapid stadionul”, a declarat Victor Angelescu.

Cum se va numi noul stadion al Rapidului

Lucrările de construcţie pentru noul stadion al Rapidului au costat aproape 40 de milioane de euro. Arena va avea 14.050 de locuri, dintre care peste 250 sunt destinare perosoanelor cu dizabilităţi.

Noul stadion al Rapidului este de categorie UEFA 4 şi în cadrul complexului vor fi amenajate şi săli de antrenament pentru box, lupte, judo, sală de popice, spaţii pentru birouri, dar şi pentru cazarea sportivilor.

O altă noutate ţine de noua denumirea a stadionului Rapid. Vechea arenă purta denumirea ”Valentin Stănescu-Giuleşti”, însă aceasta va fi schimbată. Noua denumire a stadionului este ”Stadionul Rapid - Giuleşti”.

Afla mai multe despre: rapid 

viewscnt
Articole similare