Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Probleme financiare pentru AC Milan. Bilanţul pierderilor din 2019, unul istoric. Şapte ani fără prezenţă în grupele Ligii Campionilor

Probleme financiare pentru AC Milan. Bilanţul pierderilor din 2019, unul istoric. Şapte ani fără prezenţă în grupele Ligii Campionilor

Fotbal

Comentarii

AC Milan înregistrează un record negativ istoric. Din cauza pandemiei, încasările au fost extrem de mici, iar balanţa se află pe minus, undeva între 175 şi 200 de milioane de euro.

Conducătorii celor de la AC Milan au anunţat, astăzi, bilanţul financiar al clubului, încheiat pe 30 iunie. Pierderil sunt mai mari ca niciodată - între 175 şi 200 de milioane de euro. Perioada pandemică a paralizat activitatea clubului, iar acest lucru a fost cel mai vizibil la capitolul încasări provenind dinspre stadion sau sponsorizări. 

Anul trecut AC Milan a încheiat sezonul cu o "gaură" de 146 de milioane de euro, iar în sezonul 2017/2018 - o altă pierdere - de 126 milioane de euro.

În sezonul 2019/2020, AC Milan a fost exclusă din competiţiile europene, chiar din cauza nerespectării fair-play-ului financiar. Încasările totale au din ultimii trei ani au fost mult mai mici decât investiţiile, iar acest lucru i-a atras excluderea din partea UEFA.

În plus, AC Milan nu a mai fost prezentă în grupele Ligii Campionilor din sezonul 2013/2014, competiţie europeană intercluburi care generează cei mai mulţi bani. Astfel, la capitolul încasări de la UEFA, AC Milan suferă teribil. în ultimii şapte ani, Milan are trei prezenţe în grupele Europa League, unde nu a reuşit nicio performanţă notabilă.

 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare