Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Probleme financiare uriaşe la Barcelona. Clubul catalan are datorii de aproape un miliard de euro şi îl poate pierde pe Messi

Probleme financiare uriaşe la Barcelona. Clubul catalan are datorii de aproape un miliard de euro şi îl poate pierde pe Messi

FC Barcelona

Comentarii

Barcelona se confruntă în acest moment cu datorii enorme de aproape un miliard de euro şi riscă să îl piardă pe Lionel Messi

Barcelona are datorii de aproape un miliard de euro

Clubul catalan are datorii enorme din cauza pandemiei de coronavirus. Suma este în valoare de aproximativ un miliard de euro, iar singurele salvări ale catalanilor pot fi austeritatea sau insolvenţa.

Potrivit celor de la KMPG, Barcelona are o datorie de 900 milioane de euro, adunată până la sfârşitul anului 2020. Din această sumă 420 de milioane de euro vor trebui daţi înapoi în următoarea perioadă a anului 2021. Acest lucru este aproape imposibil, având în vedere contextul actual.

Barcelona are în acest an doar bugetul de salarii de 335 milioane de euro, lucru care îngreunează foarte mult procesul de plătire a datoriilor. Momentan, se aşteaptă alegerile pentru preşedenţia clubului care vor fi pe 24 ianuarie. Noul şef al Barcelonei va avea o sarcină foarte grea, deoarece sunt multe probleme la club, dar şi la echipă. 

Barcelona are anual veniuri în valuare de aproximativ 800 milioane de euro, însă această sumă este posibilă doar în contextul în care fani sunt prezenţi pe Camp Nou la meciuri, lucru care nu va fi disponibil prea curând.

Clubul catalan îl poate pierde pe Messi

Din cele 335 milioane de euro, bugetul de salarii, Barcelona îi achită lui Messi anual un salariu de aproximativ 40 milioane de euro. Chiar dacă veniturile angajaţilor au fost diminuate, în continuare sumele pe care clubul trebuie să le achite sunt enorme, în contextul problemelor lor.

În urma acestor probleme, Barcelonei îi va fi foarte greu să îl păstreze pe Messi la echipă, argentinianul având un salariu uriaş care îi pune în dificultate pe cei din conducerea clubului.

Emili Rousaud a menţionat că nu crede faptul că numărul 10 de pe Camp Nou, ar mai putea rămâne foarte mult timp alături de clubul la care a crescut, având în vedere actualele probleme financiare.

"Nu putem tăia peste tot, şi asta pentru că am deveni mici şi trebuie să gândim la mare.

"Viitorul (clubului) este în mâinile lui, dar în acest moment salariul lui Leo nu este accesibil.

"Messi este un câştigător şi dacă va continua nu va fi plătit mai mult.

"Leo Messi este jucătorul care a dat cel mai mult lui Barca în istoria lor şi ceea ce a dat Messi nu este cuantificabil.

"Nu vom vorbi cu jucătorul până nu vom fi la putere, dar persoana care l-a adus la Barcelona este în această ofertă, Jose Maria Minguella.", a spus Rousaud.

Afla mai multe despre: barcelona 

viewscnt
Articole similare