Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Probleme în fotbalul românesc. LPF şi cluburile din Liga 1 nu mai acceptă regula U21 impusă de FRF

Probleme în fotbalul românesc. LPF şi cluburile din Liga 1 nu mai acceptă regula U21 impusă de FRF

FRF

Comentarii

FRF a impus regula U21, prin care cluburile din Liga 1 sunt obligate să înceapă o partidă de campionat cu doi fotbalişti eligibili pentru naţionala de tineret.

Probleme în fotbalul românesc

În Liga 1 sunt mai multe echipe care sfidează regula U21 impusă de FRF. Echipele introduc cei doi fotbalişti eligibil pentru naţionala de tineret, dar cel puţin unul dintre aceştia este scos din joc după doar câteva minute sau chiar secunde, uneori. 

Printr-un comunicat oficial pe facebook, secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a menţionat faptul că regula U21 impusă de FRF ar trebui să fie eliminată din Liga 1 şi să rămână pentru ligile inferioare.

"Regula a fost impusă de FRF, iar eu sunt unul dintre contestatarii acelei reguli. Nu i s-a dovedit eficienţa şi nici nu îi putem stabili eficienţa decât după un interval destul de lung, iar în fotbalul profesionist trebuie să bagi în teren cel mai bun 11, nu cel mai bun 10 sau cel mai bun 9. De aceea se face acea schimbare, ca să se ocolească acea regulă.

"Astfel de reguli s-ar potrivi mult mai bine la Liga 2, la Liga 3, iar la Liga 1 putem să vorbim de o anumită formă de premiere pentru cluburile care formează jucători tineri şi îi folosesc în meciurile oficiale.

"Această regulă ar trebui, mai devreme sau mai târziu, să dispară. Ştiu că se face un PR bun cu ea, dar ne interesează să avem echipe puternice în Liga 1. Dacă tu mergi în cupele europene cu o echipă, iar în România eşti obligat să bagi unul sau doi jucători U21, lucrurile sunt altfel.", a declarat Justin Ştefan, pe pagina oficială de Facebook a celor de la LPF.

Tot despre acest subiect a vorbit şi vicepreşedintele, Robert Pongracs, care a propus ca echipelor să nu li se impună folosirea jucătorilor U21, însă cele care folosec tineri să fie premiate.

"În alte campionate, nu există o regulă cum avem noi, ci alte metode pentru a forma jucători tineri. Şi noi am propus la un moment dat ca cei care folosesc jucătorii să primească un bonus financiar sau ceva care să-i motiveze să facă acest lucru. Ligile din străinătate s-au axat mai mult pe această metodă.", a declarat şi Robert Pongracz.

În Liga 1, doar echipele FCSB, Chindia, Voluntari şi Viitorul nu au efectuat schimbări rapide ale fotbaliştilor U21, pentru a sfida regulamentul impus de FRF.

Afla mai multe despre: frf lpf liga 1 

viewscnt
Articole similare