Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Probleme la CSM Bucureşti cu trei zile înaintea meciului din Liga Campionilor. Conducerea e în alertă, jucătoarele sunt îngrijorate

Probleme la CSM Bucureşti cu trei zile înaintea meciului din Liga Campionilor. Conducerea e în alertă, jucătoarele sunt îngrijorate

Handbal

Comentarii

CSM Bucureşti are o mare problemă în apărare. Cu o medie de 20 de goluri la fiecare meci din campionat şi 31 încasate în primul meci din Liga Campionilor, tigroaicele caută soluţii pentru defensivă.

CSM Bucureşti a pierdut locul de lider în Liga Florilor după înfrângerea cu Râmnicu Vâlcea, dar ceea ce îngrijorează cel mai tare este defensiva. Jucătoarele şi staff-ul au fost chemaţi în şedinţă de conducere, care a cerut explicaţii pentru problemele din joc.

"Nu a mers nimic. Nici atac, nici apărare. Toate mingile veneau la ele chiar dacă se apăra. Am avut ghinion",  explica Iulia Curea după meciul cu vâlcencele.

Tigroaicele au primit 136 de goluri în cele 6 meciuri disputate în acest sezon, atât în campionat, cât şi în Europa. Situaţia este cu atât mai grea cu cât pentru defensivă antrenorul Magnus Johansson nu are foarte multe soluţii, deoarece fetele care fac strict faza de apărare sunt Sabine Jacobsen şi Barbara Lazovic. Jacobsen este însă folosită mai puţin deoarece abia a revenit după operaţia de menisc, în timp ce Lazovic, transferată în această vară de la Vardar, încă nu s-a acomodat.

Încă de la finalul meciului cu Ferencvaros, Cristina Neagu a tras un semnal de alarmă în privinţa defensivei.

"E clar că mai avem multe lucruri de pus la punct în apărare. Să iei 31 de goluri e rău, e foarte rău. Nu poţi să reuşeşti la fiecare meci să dai peste 30 de goluri, deci e clar că trebuie să lucrăm în apărare, să luăm mai puţine goluri", spunea Neagu.

În calculele pentru defensivă mai pot intra pivotul Dragana Cvijic şi centrul Andrea Lekic, dar cele două sunt mai mult concentrate pe faza de atac. Mai mult, Lekic a lipsit de la ultima confruntare, cu Vâlcea,  fiind învoită pentru a participa la Jocurile Olimpice pentru Tineret, sârboica fiind ambasadorul pentru handbal.

În Liga Campionilor, pentru CSM Bucureşti urmează două confuntări în deplasare cu Bietigheim, pe 14 octombrie, şi cu Vipers Kristiansand, pe 20 octombrie.

După prima rundă, CSM este lider în grupa D cu două puncte, fiind urmată de Kristiansand şi Bietigheim, cu câte un punct, în timp ce Ferencvaros este pe ultimul loc, fără niciun punct. 

Afla mai multe despre: csm bucurestihandballiga campionilor 

viewscnt
Articole similare