Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Probleme la Jocurile Olimpice I Slalomul uriaş feminin, reprogramat pentru joi din cauza vântului

Probleme la Jocurile Olimpice I Slalomul uriaş feminin, reprogramat pentru joi din cauza vântului

Jocurile olimpice

Comentarii

Slalomul uriaş din cadrul concursului feminin de schi alpin al Jocurilor Olimpice de iarnă, ediţia 2018, nu s-a putut desfăşura luni, din cauza vântului puternic care s-a abătut asupra staţiunii Yongpyong, fiind reprogramat pentru joi, 15 februarie, informează AFP.

Prima manşă a acestui concurs va avea loc joi, la ora locală 9,30 (2,30 în România), iar cea de-a doua la 13,15 (6,15 la Bucureşti), au anunţat organizatorii. România va fi reprezentată în această probă de Ania Monica Germaine Caill. Tot joi, de la ora locală 11,00 (4,00 în România), urmează să se dispute şi coborârea masculină, care ar fi trebuit să aibă loc iniţial duminică, însă nu s-a putut desfăşura, tot din cauza rafalelor de vânt.

În plus, sportiva americană Jamie Anderson a cucerit medalia de aur în proba feminină de slopestyle din cadrul concursului de snowboard al Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang, luni, la capătul unei finale perturbate de vântul violent.

În vârstă de 27 ani, Anderson a reuşit astfel să-şi păstreze titlul olimpic cucerit în urmă cu patru ani, la Soci. Medalia de argint a revenit canadiencei Laurie Blouin, podiumul fiind completat de finlandeza Enni Rukjarvi, care a intrat în posesia medaliei de bronz. Disputată în condiţii foarte dificile, cu rafale puternice de vânt care s-au abătut asupra pistei din Phoenix Snowpark, proba a fost marcată de o cascadă de căzături, unele dintre concurente renunţând chiar să se mai lanseze pe trambulinele de la finalul traseului.

Calificările acestei probe, care urmau să se desfăşoare duminică, au fost anulate din cauza vântului, organizatorii optând pentru o finală directă, derulată în două manşe, în loc de trei, aşa cum ar fi trebuit.

Afla mai multe despre: yongpyongolimpiadaproblemevantslalom 

viewscnt
Articole similare