Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

PROBLEME la stadionul din Craiova | De ce se joacă pe un câmp de cartofi şi cum explică CNI situaţia de pe "Oblemenco"

PROBLEME la stadionul din Craiova | De ce se joacă pe un câmp de cartofi şi cum explică CNI situaţia de pe "Oblemenco"
Comentarii

După ce gazonul noii arene din Bănie a fost criticat de toată lumea, în special de jucători şi de antrenorul Devis Mangia, Compania Naţională de Investiţii (CNI) a emis un comunicat prin care anunţă că a făcut toate demersurile pentru ca suprafaţa de joc să se prezinte în condiţii bune.

Având în vedere numeroasele articole apărute în presă privind situaţia gazonului pe stadionul "Ion Oblemenco", CNI face următoarele precizări:

- Gazonul a fost montat în toamna anului 2017. Ulterior instalării acestuia, suprafaţa de joc a întrunit, în urma testării cu aparatură omologată FIFA/UEFA, un punctaj suficient încât să ajungă la categoria D, categoria E fiind maximul posibil.
- Structura constructivă a suprafeţei de joc din gazon natural respectă proiectul şi standardele europene FIFA/UEFA pentru terenuri de iarbă naturală şi condiţiile EURO 2020, conform specificaţiilor contractuale asumate.
- În scopul asigurării mentenanţei, cât şi a utilizării optime a instalaţiei de fotosinteză, constructorul a încheiat un contract de asistenţă tehnică, cu societatea SGL B.V. din Olanda, mentenanţă asigurată printr-un soft specializat. Precizăm faptul că acestă societate are sub supraveghere stadioane de renume din Europa, ca de exemplu: Allianz Arena, Borusia Dortmund, Paris Saint Germain, Manchester City, şi nu numai.
- Pentru monitorizarea gazonului de pe stadion sunt montaţi senzori şi camere de supraveghere, care urmăresc temperatura, umiditatea, expunerea la razele solare ale gazonului. Pe baza informaţiilor primite se stabileşte un program de mentenanţă inclusiv a utilizării optime a lămpilor de fotosinteză.

Afla mai multe despre: stadionion oblemencocraiovacniprecizari 

viewscnt
Articole similare