Experiențe împreună.
You are here:

Probleme pentru CFR Cluj! Se cere falimentul clubului, la câteva ore după victoria de la Djurgarden. "Este adevărat că am făcut solicitarea în instanţă"

Probleme pentru CFR Cluj! Se cere falimentul clubului, la câteva ore după victoria de la Djurgarden. "Este adevărat că am făcut solicitarea în instanţă"

Fotbal

Comentarii

Fostul sponsor tehnic al campioanei CFR Cluj, Joma, a solicitat intrarea în faliment a clubului pentru nerespectarea prevederilor contracului semnat în mai 2017.

Teodor Luca, şeful Joma România, a confirmat pentru GSP.ro, faptul că a a fost intentat un proces împotriva campioanei României, după ce aceştia nu şi-au respectat promisiunile.

"Este adevărat că am solicitat în instanţă falimentul lui CFR Cluj, pentru nerespectarea prevederilor contractului semnat în luna mai 2017, pentru o perioadă de patru plus patru ani. Este adevărat că azi a fost termen la Tribunalul specializat Cluj, dar judecarea cauzei s-a amânat datorită faptului că avocaţii au solicitat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, strămutarea cauzei la altă instanţă competentă. Dezamăgirea este că am constatat încă o dată că cei de la CFR Cluj nu-şi respectă promisiunile. Dacă-şi respectau, nu ajungeam în această situaţie

În mai 2017, în urma promisiunilor făcute de proprietarul clubului, eu am semnat documentele prin care renunţam la procesul prin care solicitam celor de la CFR Cluj peste 500.000 de euro, ca daune contractuale, în urma contractului din perioada 2010-2016. Eu am crezut în promisiunile celor de acolo, doar ca să poată ieşi din insolvenţă şi să nu fie compromisă investiţia de peste 5,5 milioane de euro, prin plata datoriilor de atunci", a declarat Teodor Luca pentru GSP.ro.

Astfel, în noua înţelegere din 2017, se stipula că Joma renunţă să mai ceară daune de 500.000 de euro, cu condiţia unei noi înţelegeri, pe o perioadă de 4+4 ani, în care să fie recuperat şi prejudiciul din trecut. Din 2019, CFR Cluj nu a mai trimis nicio sumă căte Joma, iar aceştia s-au săturat să mai aştepte semale din Gruia, acţionându-i în instanţă.

Între timp, CFR Cluj a semnat cu un alt partener tehnic deşi, susţin şefii de la Joma, încă nu a fost reziliat contractul dintre cele două părţi: CFR şi Joma.

"Am introdus cerere de faliment şi solicităm sumele datorate, penalităţile de întârziere şi clauzele de reziliere unilaterale, în valoare de peste 370.000 de euro, la care se vor adăuga sume de aceeaşi valoare cu daune interese, conform clauzelor prezentului contract", a completat Teodor Luca, pentru GSP.ro.

 

viewscnt
Articole similare
FOTO Nu-ti dai seama care e mama. Sotia unui fotbalist celebru seamana leit cu fiica de 21 de ani