Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Problemele continuă pentru Pussy Riot! Arestaţi din nou, în ziua în care au fost eliberaţi din închisoare. Ce acuzaţii li se aduc acum

Problemele continuă pentru Pussy Riot! Arestaţi din nou, în ziua în care au fost eliberaţi din închisoare. Ce acuzaţii li se aduc acumgalerie foto

Cupa Mondială

Comentarii

Patru membri ai grupului contestatar rus Pussy Riot au fost arestaţi de Poliţie, luni, la Moscova, la scurt timp după eliberarea lor, aceştia fiind reţinuţi iniţial 15 zile pentru că au perturbat finala Cupei Mondiale, informează AFP.

 Un jurnalist de la AFP le-a văzut pe Veronika Nikoulchina, Olga Kouratcheva şi Olga Pakhtoussova sărbătorind eliberarea, înainte de a fi obligate să urce câteva secunde mai târziu într-o maşină de Poliţie. 

Autorităţile nu au furnizat nicio explicaţie presei. 

Un al patrulea militant, Piotr Versilov, care ieşea dintr-un alt centru de detenţie moscovit, a scris pe Twitter că a fost reţinut de Poliţie şi condus în apropiere de stadionul Loujniki, locul unde grupul a dus după incidentul din finala Franţa-Croaţia. 

"Ei (Poliţia, n.r) spun că ne vor plasa în arest la domiciliu în această noapte", a scris el pe Twitter. 

Olga Pakhtoussova a publicat şi ea un video pe Twitter din interiorul maşinii, în care afirmă că Poliţia le acuză de încălcarea legii privind întâlnirile publice, fără alte precizări. 

Pe 23 iulie, un tribunal a respins apelul celor patru militanţi, reţinuţi pentru că au întrerupt partida Franţa-Croaţia, intrând îmbrăcaţi în uniforme de poliţişti pe gazon în finala Cupei Mondiale, din 15 iulie, care a avut loc în capitala Rusiei. 

Toţi patru au fost găsiţi vinovaţi de a "încălca grav regulile de comportament ale spectatorilor" şi condamnaţi la 15 zile de închisoare cu interdicţia de a asista la evenimente sportive timp de trei ani. 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: pussy riotcampionatul mondialrusiaarest 

viewscnt
Articole similare