Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Proiectul impresionant pe care îl pune la cale Simona Halep. Ce va face când se va retrage din tenis

Proiectul impresionant pe care îl pune la cale Simona Halep. Ce va face când se va retrage din tenis

Tenis

Comentarii

O dată cu atingera obiectivelor pe care şi le stabilise în cariera de sportiv, clasrea pe locul unu în lume şi câştigarea unui Grand Slam, Simona Halep îşi pregăteşte „terenul” pentru ziua în care va decide să se retragă din activitate.

Cea mai bună jucătoare de tenis din lume a anunţat înfiinţarea unei fundaţii, care va avea ca obiectiv sprijinirea tinerilor care doresc să practice sportul.

"Să înfiinţez această fundaţie a fost o dorinţă mai veche de-a mea, dar reprezintă şi o nouă provocare. Este modul prin care pot da şi eu ceva înapoi. Unul din obiectivele de bază ale fundaţiei este acela de a lăsa o moştenire după încheierea carierei.

În momentul în care voi agăţa rachetele în cui, mă voi dedica 100% acestui proiect. Ca sportiv, eu am reuşit să îmi îndeplinesc obiectivele, am ajuns numărul unu mondial şi am câştigat un turneu de Grand Slam. Totul a venit după un program intens de antrenament şi multe călătorii în toată lumea", susţine Halep pe site-ul său oficial.

Domeniile cheie ale fundaţiei: Sport, Sănătate şi Educaţie

"Sportul este domeniul care mă obligă cel mai mult să ofer ceva înapoi din tot ceea ce sportul mi-a dat mie. Mi-aş dori să reuşesc să-i îndrum pe toti copiii să facă sport, să înţeleagă cât de importană este mişcarea în viaţa lor şi că nu contează dacă faci sport de performanţă sau doar de plăcere. Important e să faci sport, pentru că te educă, te disciplinează şi te pregăteşte pentru viaţă. Sportul trebuie practicat, indiferent de vârstă sau de clasă socială (...)

Sănătatea ar trebui să îi intereseze pe toţi. E un domeniu care merită toata atenţia şi toată susţinerea pe care o putem oferi. Educaţia este un sistem care are nevoie de un refresh, atât la nivelul elevilor, cât şi al profesorilor. E un subiect pe agenda tuturor, toata lumea vorbeşte ce trebuie făcut şi despre reforma din educaţie, doar foarte putină lume face cu adevărat ceva", a mai spus Halep. 

Afla mai multe despre: tenissimona halep,  

viewscnt
Articole similare