Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Propunerile FRF pentru noua videoconferinţă UEFA de miercuri

Propunerile FRF pentru noua videoconferinţă UEFA de miercuri

FRF

Comentarii

Având în vedere evoluţia pandemiei COVID-19, UEFA a stabilit o videoconferinţă cu reprezentanţi ai tuturor celor 55 de federaţii naţionale, dedicată situaţiei reprogramării tuturor partidelor din diferite competiţii. Discuţiile vor avea loc miercuri, 1 aprilie, de la ora 13:00, ora României.

FRF va propune extinderea termenului de 30 iunie, stabilit de UEFA în data de 17 martie a.c., cu scopul de a se obţine mai mult timp pentru finalizarea competiţiilor interne. Termenul stabilit în prezent ca fiind cel mai apropiat pentru reluarea competiţiilor fotbalistice din România este 16 mai 2020, dacă situaţia privind epidemia COVID-19 se va îmbunătăţi în jurul acestei date.

Pe ordinea de zi a videoconferinţei UEFA se află:

  • Meciurile echipelor naţionale programate în iunie;
  • Competiţiile europene intercluburi – posibilităţile de a le încheia pe cele din actualul sezon şi impactul asupra celor din sezonul viitor;
  • Situaţia contractuală a fotbaliştilor şi perioadele de transfer;
  • Licenţa UEFA şi Fair-Play-ul financiar;
  • Preliminarii EURO feminin ;
  • Preliminarii EURO U21;
  • Situaţia competiţiilor selecţionatelor de juniori, masculin şi feminin, U17 şi U19, precum şi turneele internaţionale de dezvoltare U16.

De asemenea, în cadrul videoconferinţei se va analiza situaţia din fiecare ţară în ceea ce priveşte competiţiile naţionale.

FRF a solicitat FIFA mărirea perioadei de transferuri

Federaţia Română de Fotbal a făcut deja un demers, solicitând FIFA modificarea perioadei de transferuri din vară, astfel încât un jucător să poate fi transferat doar după finalizarea sezonului competiţional. În aceste condiţii, integritatea competiţiei nu ar avea de suferit.

Totodată, pentru a încuraja circulaţia sumelor de bani în fotbal, termenul limită de 7 septembrie, aşa cum este el stabilit astăzi, să fie extins până aproape de finalul anului. În caz contrar, s-ar înregistra foarte puţine transferuri, atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional, ca urmare a faptului că piaţa de transferuri se contractă pe termen scurt, iar cluburile vor avea mai puţine lichidităţi în prima parte a sezonului competiţional.

Afla mai multe despre: frfuefa 

viewscnt
Articole similare