Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Protocolul sanitar al US Open nu i se potriveşte Simonei Halep! Darren Cahill prevede o problemă: "Sunt destul de sigur că nu va funcţiona

Protocolul sanitar al US Open nu i se potriveşte Simonei Halep! Darren Cahill prevede o problemă: "Sunt destul de sigur că nu va funcţiona

Tenis

Comentarii

Protocolul Covid-19 propus de organizatorii US Open este "incredibil de dificil" şi, probabil, nu va funcţiona pentru numărul 2 mondial, Simona Halep, a spus antrenorul ei, Darren Cahill, informează Reuters.

Grand slam-ul american este programat să înceapă la 31 august şi liderul mondial ATP, Novak Djokovic, a spus deja că ar fi "imposibil” să joace în conformitate cu protocoalele care ar limita staff-ul ce însoţeşte jucătorii în hotelurile lor la o singură persoană.

"Restricţiile sunt dure. Sunt incredibil de dificile şi fiecare jucător va avea propria opinie cu privire la faptul cum va funcţiona pentru ei. Sunt destul de sigur că nu va funcţiona pentru Simona", a spus Cahill pentru Reuters, într-un interviu telefonic din Australia.

"Dacă eşti într-o echipă de baseball sau într-una de fotbal... cel puţin călătoreşti, socializezi, mănânci şi te antrenezi cu coechipierii. Tenisul este puţin diferit, deoarece este un sport individual", a continuat el. 

Cahill a spus că organizatorii au în vedere ca jucătorii să călătorească spre New York din întreaga lume cu zboruri charter şi să-i păstreze într-o bulă de izolare, cu teste regulate pentru Covid-19.

"Din punctul de vedere al Simonei, trebuie să călătorească din România, trebuie să petreacă patru săptămâni în acel hotel din New York şi poate să aducă doar o persoană. În mod normal, ai un fizioterapeut, un sparring-partner, un masor şi poate un antrenor sau doi. Practic, trebuie să rămâi în această bulă cu o singură persoană, timp de trei sau patru săptămâni şi trebuie să fii profesionist şi să concurezi la cel mai înalt nivel. Vor fi mulţi jucători care au o problemă cu asta, cu siguranţă", a explicat antreorul campioanei române.

Jucătorii căsătoriţi, în special cei cu copii mici, ar avea, de asemenea, probleme, a adăugat Cahill, 54 de ani. Totuşi, Cahill "ţine pumnii", sperând ca situaţia Covid -19 să se îmbunătăţească suficient pentru a face inutile astfel de protocoale.

"Cu toţii vrem să ne întoarcem la muncă, astfel încât sperăm că turneele de tenis vor începe în curând. Ştiu că oficialii US Open încearcă din greu să facă acest lucru. Schimbări se pot face în două sau trei zile, cu atât mai mult în şase sau şapte săptămâni. Aşa că, pe măsură ce trece timpul, cred că multe dintre restricţii vor începe să se reducă", a mai spus Cahill, adăugând că eleva lui s-a bucurat complet de pauză.

Darren Cahill o antrenează în prezent pe Halep la telefon sau prin video. Circuitele de tenis sunt oprite cel puţin până la finalul lunii iulie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Afla mai multe despre: simona halep 

viewscnt
Articole similare