Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Provocare nouă pentru Jose Ramon Alexanko, fostul tehnician al Universităţii Craiova

Provocare nouă pentru Jose Ramon Alexanko, fostul tehnician al Universităţii Craiova

Fotbal

Comentarii

Jose Raman Alexanko, fostul mare fundaş al Barcelonei, ex tehnician al Universităţii Craiova şi adversar al Stelei în finala de la Sevilla, a devenit noul director sportiv al unei reputate formaţii din Africa de Sud.

Preşedintele clubului Mamelodi Sundowns, Patrice Motsepe, a anunţat numirea lui José Ramón Alexanko în funcţia de director sportiv. Alexanko va juca în acelaşi timp rolul de şef al departamentului de scouting, dar şi de director al academiei clubului.

”Suntem foarte încântaţi de sosirea lui José Ramón Alexanko. Fost căpitan al Barcelonei şi sef al Academiei Clubului, Alexanko este omul potrivit pentru ceea ce ne dorim noi. Îi mulţumim că ne-a ales şi credem foarte mult în viziunea sa asupra clubului Mamelodi Sundwons” a anunţat Motsepe, preşedintele clubului african.

Acum în vârstă de 64 de ani, Jose Ramon Alexanko a antrenat în sezonul 1997-1998 la Craiova, iar între 1998 şi 1999 a pregătit-o pe FC Naţional. A devenit apoi secund la FC Barcelona şi ulterior director al Academiei clubului. Mai apoi a fost instalat ca director sportiv la Valencia. Cu el pe bancă, Craiova a jucat penultima dată o finală de Cupa României: în 1998, când a pierdut cu 0-1 în faţa Rapidului. Ca jucător, Jose Ramon Alexanko a fost o legendă la Barcelona. Ajuns pe Camp Nou de la Bilbao, în 1980, s-a retras de la Barcelona în 1993, după 13 sezoane. A fost căpitanul formaţiei blaugrana la finala de Cupa Campionilor Europeni din 1986, pierdută la penalty-uri în faţa Stelei. Şutul său a fost, de altfel, primul apărat de Helmuth Duckadam în seria care a devenit record absolut într-o finală de asemenea anvergură.

Nu mai puţin de 17 trofee a cucerit Alexanko în calitate de jucător al Barcelonei. În 1992 el a câştigat Cupa Campionilor Europeni, după ce în 1982 şi 1989 cucerise şi Cupa Cupelor în două rânduri.

Afla mai multe despre: jose ramon alexanko,  

viewscnt
Articole similare