Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

PSG, amendă IMENSĂ pentru Neymar! Brazilianul a rămas fără ”bonusul de etică”. Şeicii l-au taxat dur pentru ultima abatere

PSG, amendă IMENSĂ pentru Neymar! Brazilianul a rămas fără ”bonusul de etică”. Şeicii l-au taxat dur pentru ultima abatere

PSG

Comentarii

Atacantul Neymar va fi amendat cu 375.000 de euro pentru că nu s-a prezentat la antrenamentele echipei PSG. Mai exact, şeicii au decis să nu-i mai plătească lui Neymar bonusul de etică din luna iulie.

Neymar trebuia să se prezinte, luni, la reluarea pregătirilor echipei pentru noul sezon, însă nu a făcut-o. Gruparea pariziană a emis un comunicat, în a precizat că jucătorul va fi sancţionat pentru absenţă.

Tatăl lui Neymar a răspuns că PSG ştia de mult timp că fiul său nu se va prezenta la club, la 8 iulie, deoarece trebuie să participe la unele acţiuni ale Institutului Neymar din Brazilia, finanţat chiar de gruparea franceză.

"Motivul absenţei este cunsocut de un an, în cadrul acţiunilor Institutului Neymar. Nu am putut să le amânăm şi jucătorul se va prezenta la 15 iulie. Este simplu, nu e o polemică. PSG este la curent cu participarea la acţiunilor institutului", a spus Neymar senior.

Însă gruparea franceză a motivat sancţionarea fotbalistului prin faptul că i s-a pus în vedere, în urmă cu două luni, obligaţia de a se prezenta la club, la 8 iulie.

Suma de 375.000 de euro reprezintă un bonus pe care jucătorul urma să-l primească în luna iulie. Este vorba de o clauză de bună purtare din contractul lui, care îl obligă, printre altele, în schimbul sumei amintite, primite lunar, să fie punctual, să se antreneze la intensitate maximă, să participe la activităţi cu suporterii şi cu mass-media. Toţi jucătorii din lotul PSG au o astfel de clauză, însă suma din contractul lui Neymar este cea mai mare. De exemplu, în aceleaşi condiţii, căpitanul Thiago Silva încasează numai 33.000 de euro.

Amenda primită de jucătorul brazilian reprezintă aproximativ 1 la sută din salariul său anual.

Neymar vrea să plece de la PSG şi să se întoarcă la Barcelona. Nici PSG nu-l mai doreşte pe brazilian, dar nu vrea să-i permită transferul decât pe o sumă consistentă, pe care catalanii nu ar fi foarte dispuşi să o achite.

Neymar a plecat, în vara anului 2017, de la Barcelona la PSG, după ce clubul din Paris a achitat clauza de reziliere a contractului brazilianului, în valoare de 222 milioane de euro, un record în fotbal.

În cele două sezoane petrecute pe Parc des Princes, Neymar, 27 de ani, nu a impresionat, ba mai mult a intrat în dizgraţia conducerii clubului, din cauza actelor de indisciplină şi problemelor fizice.

Din cauza unei accidentări, Neymar nu a făcut parte din lotul naţionalei Braziliei, care a câştigat, duminică, finala Copei America.

Afla mai multe despre: neymarpsgamenda 

viewscnt
Articole similare