Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

PSG n-a fost de acord cu decizia luată de UEFA în cazul lui Sebastian Colţescu. Gestul neaşteptat făcut de francezi la meciul cu Barcelona

PSG n-a fost de acord cu decizia luată de UEFA în cazul lui Sebastian Colţescu. Gestul neaşteptat făcut de francezi la meciul cu Barcelona
Comentarii

Cei de la PSG lasă de înţeles că n-au fost de acord cu decizia UEFA în cazul lui Sebastian Colţescu şi Octavian Şovre, care au fost achitaţi pentru acuzaţiile de rasism, dar au fost suspendaţi pentru comportament inadecvat. Francezii au afişat la meciul cu FC Barcelona două bannere pe care au fost imprimate siglele de la PSG şi Istanbul Başakşehir, alături de mesajul ”No to racism”.

Cei de la PSG au afişat în tribune, la meciul cu FC Barcelona, două bannere pe care au fost imprimate emblema campioana Franţei şi cea a lui Istanbul BB. Prin aceste bannere, francezii lasă de înţeles că n-au fost de acord cu decizia luată de UEFA în cazul lui Sebastian Colţescu şi Octavian Şovre.

PSG lasă impresia că n-a fost de acord cu decizia UEFA şi au afişat două bannere la meciul cu FC Barcelona

La returul cu FC Barcelona, în optimile Ligii Campionilor, cei de la PSG au afişat pe stadion mai multe bannere. Ele au ieşit cu atât mai mult în evidenţă, cu cât prezenţa fanilor pe stadioane este în continuare interzisă, din cauza pandemiei de coronavirus.

Două dintre acele bannere au atras în special atenţia. Pe ele au fost imprimate emblemele de la PSG şi Istanbul Başakşehir, alături de mesajul ”No to racism”. Reacţia celor de la PSG este curioasă, în contextul în care UEFA a stabilit că Sebastian Colţescu şi Octavian Şovre nu se fac vinovaţi de rasism după incidentul pe care l-au avut cu Pierre Webo şi Demba Ba, în timpul partidei cu Istanbul Başakşehir.

Atunci, meciul a fost oprit în minutul 14, după ce Sebastian Colţescu şi Octavian Şovre s-au referit la Pierre Webo ca la ”cel negru de acolo”. Imediat, echipele s-au retras de pe teren şi cei doi arbitri români au fost acuzaţi de rasism.

Însă, în urma anchetei, UEFA a stabilit că cei doi nu se fac vinovaţi de rasism, ci de comportament neadecvat. Decizia forului continental pare să nu fie pe placul celor de la PSG şi pare o explicaţie pentru faptul că cele două bannere au apărut în timpul meciului cu FC Barcelona.

PSG - FC Barcelona s-a terminat 1-1, în returul optimilor Ligii Campionilor. Francezii s-au calificat în sferturi graţie victorie cu 4-1 din prima manşă.

Ce decizie a luat UEFA în cazul lui Sebastian Colţescu şi Octavian Şovre

Cei doi arbitri români au fost anchetaţi de UEFA pentru limbajul pe care l-au folosit în timpul meciului PSG - Istanbul Başakşehir. Însă, reprezentantul UEFA care a anchetat cazul a ajuns la concluzia că cei doi n-au dat dovadă de rasism atunci când au folosit cuvântul ”negru”, deoarece acesta nu are conotaţii peiorative în limba română.

Totuşi, cei doi arbitri români n-au scăpat însă de sancţiuni. Sebastian Colţescu a fost suspendat din meciurile internaţionale până la finalul anului, în timp ce Octavia Şovre a scăpat cu un avertisment. Ambii au fost obligaţi de forul continental ”să participe la un program educaţional înainte de 30 iunie 2021, în condiţiile stabilite de comisia de arbitri a UEFA”.

”CEDB a fost de asemenea de acord cu EDI că oficialii UEFA ar trebui să fie instruiţi în mod adecvat şi specific pentru a lua decizii mai bune cu privire la alegerea limbajului şi cuvintelor care vor fi utilizate în competiţiile UEFA. În context internaţional, utilizarea corectă a limbajului este esenţială pentru a evita situaţii precum cele care au avut loc în meciul menţionat mai sus”, se mai arată în comunicatul UEFA.

Pierre Webo a fost şi el suspendat o etapă, pentru comportament nesportiv, dar n-a fost făcut vinovat pentru faptul că meciul a fost oprit şi reluat abia a doua zi.

Toate aceste decizii par să nu fi fost pe placul celor de la PSG, care şi-au exprimat nemulţumirea prin cele două bannere prin care au ţinut să sublinieze că n-au uitat acele incidente.

Afla mai multe despre: psg 

viewscnt
Articole similare