Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Psihologul naţionalei i-a făcut portretul lui Ianis Hagi. Care este vulnerabilitatea mijlocaşului ofensiv din punct de vedere mental

Psihologul naţionalei i-a făcut portretul lui Ianis Hagi. Care este vulnerabilitatea mijlocaşului ofensiv din punct de vedere mental

Echipa națională

Comentarii

Psihologul care a făcut parte din echipa lui Mirel Rădoi din campania care a dus la semifinala de la Euro 2019 pentru România U21 şi care l-a ajutat pe selecţioner în ”dubla” cu Irlanda de Nord şi Austria a vorbit despre vulnerabilităţie lui Ianis Hagi din punct de vedere mental.

Silviu Ioniţă este primul psiholog angajat de către FRF. Acesta îl cunoaşte foarte bine pe Ianis, din 2015, când se ocupa de puştii de la U17 printre care se număra şi Hagi jr. . Ioniţă a discutat despre felul în care se descurcă mijlocaşul naţionalei în faţa presiunii puse de presă şi a greutăţii numelui ”Hagi”.

”Pe Ianis îl cunosc de la România U-17. Din punct de vedere psihologic, este un progres real. Faţă de cum a venit el atunci (n.r. - la naţionala U-17) ca un lider incontestabil, ca următorul Rege, fără să fie nevoit să demonstreze, acum văd un altfel de jucător. Văd un tânăr care este conştient de valoarea lui şi care este conştient că trebuie să muncească pentru locul pe care îl are, pentru naţionala mare, cum a trebuit să muncească şi la naţionala U-21.

Ştie că trebuie să-şi confirme locul prin prestaţiile de la club şi prin cele de la naţională. E un jucător care are foarte mult bun simţ. Câteodată, îi spun că o atitudine mai incisivă, o agresivitate pozitivă, l-ar ajuta mult mai mult. Câteodată are un bun simţ prea aşezat, poate din familie, dar e foarte important în sport să ai agresivitate pozitivă. Adversarul trebuie să-ţi citească în ochi că eşti nebun, că eşti dornic de victorie. Să se uite în ochii tăi şi să vadă o bestie în teren. Câteodată, Ianis nu arată chestia asta, deşi din punct de vedere al dăruirii nu-i putem reproşa nimic.

El a crescut enorm şi cred că are atât de mult loc de a îmbunătăţi încât e un câştig atât pentru el, cât şi pentru naţională. Când ai un jucător care poate să crească enorm e foarte încurajator pentru naţională.”, a declarat Silviu Ioniţă, conform Gazetei Sporturilor.  

Afla mai multe despre: ianis hagi 

viewscnt
Articole similare