Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Publicaţia MARCA scrie despre mare surpriză a lui Mirel Rădoi: ”A avut o vară de neuitat”

Publicaţia MARCA scrie despre mare surpriză a lui Mirel Rădoi: ”A avut o vară de neuitat”
galerie foto
Comentarii

Publicaţia MARCA a dedidcat astăzi un material despre o surpriză pe care Mirel Rădoi a pregătit-o pentru aceste meciuri din preliminariile Cupei Mondiale Qatar 2022.

Înainte de meciul cu Macedonia de Nord, programat diseară, la 21:45, ziarul MARCA a realizat un material despre unul dintre jucătorii naţionalei României.

Este o surpriză a lui Mirel Rădoi, care a venit cu această variantă pentru a acoperi un post deficitar pentru naţionala României.

MARCA, despre mare surpriză a lui Mirel Rădoi: ”În Teruel, un băiat visa să trăiască ce trăieşte acum”

Fost selecţioner al naţionalei de tineret, alături de care a ajuns în semifinalele EURO 2019, Mirel Rădoi a căutat constant tineri jucători care pot reprezenta o soluţie pentru echipa de seniori a României.

Printre jucătorii pe care i-a urmărit constant a fost Andrei Raţiu, un tânăr fundaş dreapta născut în 1998, la Aiud, dar care la 6 ani s-a mutat cu familia în Spania.

Până să intre pe lista lui Mirel Rădoi, Andrei Raţiu era un nume foarte puţin cunoscut în România, mai ales că n-a jucat niciodată fotbal în ţara natală.

Tânărul fundaş dreapta a început fotbalul în Aguaviva, o localitate din Spania cu doar 516 locuitori, a fost remarcat de Villarreal, care l-a luat la echipele de juniori şi care l-a avut sub contract până în această vară, când l-a lăsat să se transfere la Huesca, în liga secundă.

Mult mai spectaculoasă a fost ascensiunea la naţională. Deşi venea după un sezon în care jucase destul de puţin, dar în care a făcut parte din lotul lui Villarreal, Andrei Raţiu a fost luat de Mirel Rădoi în lotul pentru Jocurile Olimpice.

La Tokyo, în ciuda rezultatelor slabe obţinute de naţionala României, Andrei Raţiu a fost una dintre surprizele plăcute. Acum, Rădoi l-a selecţionat pentru meciurile cu Islanda, Liechtenstein şi Macedonia de Nord, din preliminariile Cupei Mondiale.

Raţiu a fost titular cu Islanda, meci câştigat cu 2-0 de România şi a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren. Sunt şanse mari ca el să fie titular şi cu Macedonia de Nord, meci programat diseară, de la 21:45.

Cu această ocazie, publicaţia Marca i-a dedicat un material lui Andrei Raţiu, una dintre surprizele plăcute pregătite de Mirel Rădoi la naţională.

”Aguaviva, o localitate cu doar 516 locuitori din provincia Teruel, a asistat la modul în care un băiat de 6 ani a dat pentru prima oară cu piciorul într-o minge, visând să trăiască ceea ce trăieşte acum.

Andrei Raţiu încă este cu capul în nori după o vară de neuitat, în care a fost chemat de Mirel Rădoi să joace la Jocurile Olimpice, în care a ajuns la Huesca, după ce a refuzat mai multe oferte.

Călătoria lui Raţiu nu începe aici, nici măcar nu este sfârşitul călătoriei, deoarece, la 23 de ani, a avut deja experienţe la diverse echipe şi are o poveste demnă de spus.

Andrei Raţiu, născut şi crescut în România, a ajuns la Teruel la vârsta de 6 ani, cu o minge sub braţ. Într-o provincie din care au ieşit jucători precum Luis Milla sau Santiago Mina.

El a făcut primii paşi la Aguaviva FC şi Andorra de Teruel, la futsal. În copilărie, unul dintre cele mai bune cluburi din Spania îi acordă atenţie: Villarreal”, povestesc cei de la MARCA.

Mai departe, jurnaliştii spanioli scriu despre cum Andrei Raţiu a ajuns să fie o surpriză pentru naţionala României:

”Andrei Raţiu a fost un pariu personal al lui Rădoi, care de mult timp îl urmărea şi i-a dat încrederea necesară. Titular în două dintre cele 3 meciuri de la Jocurile Olimpice, a fost unul dintre cei mai remarcabili jucători [...] Apoi a venit unul dintre visurile sale, echipa de seniori.

A debutat contra Islandei şi normal esta să joace şi împotriva Macedoniei de Nord.

De fapt, antrenorul său, Mirel Rădoi, a avut doar laude: 'Selecţionarea lui Andrei Raţiu n-a fost dificilă, deşi poate mulţi oameni nu l-au cunoscut. Îl cunoaştem de când era foarte tânăr, a fost la Jocurile Olimpice, este un jucător cu personalitate'”, mai scriu cei de la MARCA.

Afla mai multe despre: andrei ratiu 

viewscnt
Articole similare