Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Pugilistul Mihai Nistor arată cu degetul către Federaţia Română de Box: "Mi-au spus că nu au bani să mă trimită în Finlanda"

Pugilistul Mihai Nistor arată cu degetul către Federaţia Română de Box: "Mi-au spus că nu au bani să mă trimită în Finlanda"

Box

Comentarii

Boxul românesc se află încă în covalescenţă. După toate problemele financiare pe care federaţia le-a avut în ultima vreme, după toate scandalurile care au măcinat sistematic această lume, acum pare că s-a instalat o stare de acalmie. Federalii vorbesc despre marile competiţii, despre ceea ce ar trebui să producă lupii tineri ai pugilatului de la noi, pentru România, dar probleme încă mai există.

De pildă, Mihai Nistor, unul dintrte boxerii talentaţi ai României, care se antrenează zi de în sala din calea Plevnei a clubului Steaua spune că nu se poate rezuma doar la antrenamente. "Am nevoie de meciuri de pregătire afară, de turnee, de sparing parteneri buni.  Am vrut să particip la un turneu de pregătire în Finlanda, dar federaţia mi-a spus că nu are bani să mă trimită acolo. Am rămas acasă. Marile performanţe nu le pot obţine doar cu pregătirea din Ghencea" a spus Nistor. 

Doroftei ar merge şi pe antrenori străini

Cum ne aflăm în an preolimpic iar toată lumea îşi îndreaptă deja atenţia către zona calificărilor la Tokyo, oamenii importanţi din box cred că a venit momentul în care să existe un singur interes: calificarea unui număr mare de pugilişti la Jocurile Olimpice din 2020. Leonard Doroftei, fost preşedinte al Federaţiei Române de Box, şi-a propus să aibă o întâlnire cu actualul şef al pugilatului de la noi Vasile Câtea dar şi cu alte nume mari din boxul românesc pentru a găsi cea mai bună formulă de sprijinire a sportivilor care ţintesc calificarea. "Aş vrea să mă întâlnesc cu Vasile Câtea şi să vedem ce se poate face pentru a-i susţine pe aceşti copii. Eu cred că soluţii sunt. Poate chiar şi aducerea unor antrenori străini. Cu ani în urmă, când un fost preşedinte spunea că antrenorii străini ar putea reprezenta o variantă, ne uitam la el ciudat. Dar cred că avea dreptate. Unele metode ale antrenorilor noştri nu mai sunt atât de actuale. Un antrenor venit din străinătate ar putea prezenta credibilitate. Avem câţiva copii talentaţi în care trebuie să credem până la capăt şi pe care avem obligaţia să-i susţinem necondiţionat", a spus Doroftei pentru Telekom Sport. 

Afla mai multe despre: boxleonard doroftei 

viewscnt
Articole similare