Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Pumni şi rasism în SuperLiga de rugby. Au fost găsiţi vinovaţi atât agresorul, cât şi jucătorul "caftit" bine

Pumni şi rasism în SuperLiga de rugby. Au fost găsiţi vinovaţi atât agresorul, cât şi jucătorul "caftit" bine

Rugby

Comentarii

Federaţia Română de Rugby a dat publicităţii azi, 1 octombrie, decizia Comisiei de Disciplină şi Fair-Play, ca urmare a incidentelor produse în timpul meciului CSM Ştiinţa Baia Mare - Timişoara Saracens (28-24), disputat în 28 septembrie.

În repriza secundă a meciului de SuperLig, Ratu Taniela Rawaka de la CSM Ştiinţa Baia Mare a tăbărât cu pumnii pe Vasile Rus de la Timişoara Saracens şi a primit cartoşanul roşu. Reacţia jucătorului din Fiji a reacţionat astfel după ce românul l-a numit în mai multe rânduri "maimuţă neagră". În primă instanţă, Comisia de Disciplină a FRF l-a găsit vinovat doar pe jucătorul de la Baia Mare, apoi s-a revenit asupra deciziei şi a fost învinuit şi românul  Vasile Rus 

Componentul echipei Timişoara Saracens a fost suspendat pentru opt meciuri (cinci din SuperLigă şi trei din Cupa României), urmând să aibă din nou drept de joc în data de 6 aprilie 2020. Şi Taniela Maravunawasawasa a fost supendat pentru trei partide, din cadrul SuperLigii de rugby, fiind liber să joace din 14 octombrie 2019. În luarea deciziilor, oficialii federaţiei care au judecat cazul au ţinut cont de faptul că Ratu Taniela Rawaka nu a mai avut până acum nicio sancţiune disciplinară, de când joacă în România, în timp ce Vasile Rus este recidivist.

Ambii jucători au ispăşit deja o etapă de supendare, în meciurile pe care echipele lor le-au jucat în ultimul weekend. Cei doi sportivi au dreptul de a contesta hotărârea Comisiei de Disciplină şi Fair-Play a Federaţiei Române de Rugby.

Afla mai multe despre: rugby 

viewscnt
Articole similare