Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Punct şi de la capăt. Xavi şi-a anunţat retragerea din fotbal şi devine antrenor: "Filosofia mea va fi cea a lui Johan Cruyff"

Punct şi de la capăt. Xavi şi-a anunţat retragerea din fotbal şi devine antrenor: "Filosofia mea va fi cea a lui Johan Cruyff"
Comentarii

A câştigat nu mai puţin de 25 de trofee în cei 17 ani petrecuţi la prima echipă a Barcelonei, iar acum este pregătit să pună în aplicare tot ce a învăţat de la antrenorii grandioşi alături de care a lucrat.

Xavi Hernandez, în vârstă de 39 de ani, şi-a anunţat joi retragerea din fotbal la finalul sezonului actual şi totodată faptul că vrea să antreneze. Spaniolul care joacă din 2015 la Al Sadd a transmis o scrisoare către mass-media din Doha în care face cunoscute şi mentalitatea pe care o va adopta pe banca tehnică. 

"Filosofia mea ca antrenor va reflecta stilul pe care l-am dezvoltat ani de-a rândul sub influenţa lui Johan Cruyff şi La Masia. Îmi place să văd echipe care iau iniţiativa şi atacă", a declarat Xavi, fiind citat de cotidianul spaniol El Mundo Deportivo. 

În 1998 a debutat Xavi în tricoul blaugrana şi a fost o piesă importantă în echipa de titlu a lui Louis van Gaal. În sezonul următor a devenit o piesă de bază după ce i-a luat locul lui Josep Guardiola, după ce acesta s-a accidentat. Ulterior, Guardiola i-a devenit antrenor. În total 25 de trofee a adunat Xavi pe Camp Nou, dintre care se remarcă cele opt titluri de campion în La Liga, dar cel mai important, cele patru Ligi ale Campionilor cucerite. Plecat de la Barcelona în urmă cu patru ani, mijlocaşul a reuşit să îşi treacă în palmares încă patru trofee şi la Al Sadd. 

851 de meciuri a jucat Xavi în toată cariera sa, până în acest moment, şi a reuşit să marcheze 107 goluri şi să ofere 210 assist-uri. 

Afla mai multe despre: xavi 

viewscnt
Articole similare