Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Puştiul care domină o lume a bărbaţilor! Noua senzaţie a fotbalului are doar 17 ani şi ar putea prinde lotul Angliei pentru CM 2018 deşi nu joacă în Premier League

Puştiul care domină o lume a bărbaţilor! Noua senzaţie a fotbalului are doar 17 ani şi ar putea prinde lotul Angliei pentru CM 2018 deşi nu joacă în Premier Leaguegalerie foto

Special

Comentarii

Ryan Sessegnon are doar 17 ani însă asta nu l-a împiedicat să câştige titlul de cel mai bun jucător al anului în Championship (a doua ligă a Angliei), o ligă extrem de solicitantă din punct de vedere fizic şi în care puţini juniori reuşesc să se impună într-o asemenea măsură.

Mijlocaşul lui Fulham a jucat în toate cele 43 de meciuri ale echipei sale din acest sezon, fiind titular în 42 dintre ele şi integralist în majoritatea.

Promovat la prima echipă când avea doar 15 ani, Sessegnon poate juca pe orice post în banda stângă, iar cifrele sale din acest an sunt impresionante: 43 de meciuri în campionat, 14 goluri, 6 pase decisive şi doar două cartonaşe galbene.

Comparat cu Gareth Bale datorită postului pe care evoluează, Ryan Sessegnon a ajutat-o pe Fulham să se lupte cu şanse reale la promovare în acest sezon. Londonezii au deja asigurat locul în barajul de promovare, dar au şi şansa de a accede direct în Premier League.



Mai mult, Ryan Sessegnon a devenit în acest an primul jucător din istorie care nu evoluează în Premier League, dar a fost nominalizat la titlul de Cel mai bun tânăr jucător din Anglia.

În Championship a câştigat deja tot ce se putea la nivel individual, în gala organizată săptămâna trecută: Jucătorul anului, Cel mai bun tânăr jucător al sezonului şi titlul de "Ucenicul" anului în Championship (trofeu destinat doar jucătorilor Under 18).



Sessegnon a semnat primul său contract de profesionist în vara lui 2017, iar ascensiunea sa în fotbal e fulminantă. Tânărul jucător de bandă stângă se află acum în vederile lui Gareth Southgate pentru Campionatul Mondial din Rusia. Există şi opinia că Sessegnon e încă prea crud pentru a juca la acest nivel, însă selecţionerul Angliei va lua decizia finală după ce îl va urmări live în acest final de sezon.



Cu siguranţă, Sessegnon are parte de susţinerea managerului Slaviša Jokanović: "Da! (n.r. poate prinde lotul de 23) Nu pot recomanda sau să decid eu, dar nimeni nu poate greşi cu acest copil! Merită totul şi cred că, dacă nu se va întâmpla acum, în curând va juca în cele mai puternice competiţii şi va fi la cel mai înalt nivel. Trebuie să ne gândim la jucătiori buni sau slabi. Experienţa e importantă, dar el e cu adevărat experimentat ţinând cont de vârsta sa. Am luat decizia de a juca cu acest copil acum doi ani, iar în doi ani copilul s-a transformat în bărbat".

 Galerie foto

Afla mai multe despre: ryan sessegnonfulhamanglia17 ani 

viewscnt
Articole similare