Experiențe împreună.
You are here:

Qiu Jun, primul nume cunoscut decedat în urma epidemiei de coronavirus

Qiu Jun, primul nume cunoscut decedat în urma epidemiei de coronavirusgalerie foto

Sporturi

Comentarii

Lumea sportului este în doliu, după ce Qiu Jun, unul dintre cei mai cunoscuţi bodybuilderi din lume, a murit în urma epidemiei de coronavirus.

Qiu Jun trăia chiar în Wuhan, oraşul din care a pornit epidemia, şi a refuzat să poarte mască şi să stea în casă în această perioadă. Sportivul de 72 de ani a continuat să meargă la sală şi a contractat coronavirusul. Conform declaraţiilor date de membrii familiei, Qiu Jun a rezistat doar patru zile în spital, apoi şi-a pierdut viaţa.

Coronavirus, epidemia continuă

Provincia chineză Hubei a anunţat joi dimineaţă 242 de noi decese produse coronavirus, de două ori mai multe decât în ziua precedentă.

Numărul cazurilor de infectare în această provincie a trecut de 14.000 într-o singură zi, totalul fiind de  48.206 cazuri, din care 33.693 au fost spitalizaţi, iar 1.437 sunt în stare critică, în timp ce 3.441 de pacienţi s-au vindecat şi au fost externaţi.

Bilanţul indică faptul că cel puţin 1.355 de persoane au murit în China din cauza coronaviruslui, 1.310 dintre acestea fiind înregistrate în provincia Hubei. Alte două decese s-au produs în Filipine şi Hong Kong.

Numărul mare de cazuri de îmbolnăvire confirmate este determinat şi de faptul că autorităţile au modificat modul în care stabilesc cazurile de îmbolnăvire, fiind incluse şi cazurile ”diagnosticate clinic”, pe baza simptomelor, pe lângă cele cu rezultate pozitive în urma testelor, pentru a facilita accesul acestor pacienţi la tratament.

La nivel mondial, virusul a ucis peste 1.300 de persoane şi a infectat peste 60.000, cele mai multe victime fiind în China.  

viewscnt
Articole similare