Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Quique Setien pleacă de la Barcelona, dar poate ajunge la un gigant din Europa. Surpriză uriaşă!

Quique Setien pleacă de la Barcelona, dar poate ajunge la un gigant din Europa. Surpriză uriaşă!galerie foto

FC Barcelona

Comentarii

Conform presei spaniole, Quique Setien, actualul antrenor al Barcelonei, nu va mai continua pe Camp Nou în sezonul viitor.

Continuitatea lui Setien la Barcelona nu este garantată nici măcar de câştigarea unui trofeu important, în condiţiile in care toată lumea îl aşteaptă pe Camp Nou pe Xavi Hernandez.

Mai nou a căpătat din ce în ce mai multă greutate numele lui Erik ten Hag, antrenorul formaţiei Ajax Amsterdam.

Astfel, agenţii lui Setien au pornit deja discuţiile cu alte cluburi, scrie presa din Spania.

Se pare că cel mai interesat club de serviciile lui Setien ar fi Arsenal Londra, scriu cei de la Don Balon, care anunţă că actualul antrenor al Barcelonei ar fi acceptat o discuţie de principiu cu oficialii londonezi. Arsenal a avut trei antrenori într-un interval destul de scurt timp: Emery, Ljungberg şi Arteta. Ultimul pare confirmat pentru a continua pe Emirates, dar în fapt, situaţia sa este nesigură. Arsenal a ajuns pe locul 9 şi vrea un proiect serios, de lunga durată, pe care ar putea să-l conducă începând din sezonul viitor, cel care ocupă acum funcţia de antrenor principal la FC Barcelona.

Enrique Setien Solar pe numele său complet, fostul mijlocaş al echipelor Racing şi Atletico Madrid este abia al treilea antrenor născut în Cantabria, care antrenează gruparea de pe Camp Nou. N-a fost un fotbalist important, dar a reuşit să bifeze trei prezenţe în naţionala Spaniei, pe vremea când juca pentru Atletico.

Cariera de antrenor şi-a început-o în 2001, pe banca mult iubitei sale Racing Santander. Anul 2003 l-a găsit pe banca lui Poli Deportivo Ejido, iar în 2006 a fost numit selectioner al Guineei Ecuatoriale. N-a rezistat decât trei luni în funcţie, apoi a preluat alte două formaţii modeste din Spania: Logrones şi Lugo. La Lugo a rezistat 6 ani, perioadă în care a fost apreciat pentru stilul de joc al echipei sale. În 2015, Las Palmas i-a făcut o ofertă pe trei sezoane, iar Quique a acceptat-o. Pe Estadio Gran Canaria, Setien a transformat complet o echipă pe care a şi salvat-o de la retogradare. A anunţat că va pleca ca urmare unui conflict cu conducerea clubului şi, asa a făcut. De aceea din 2017 îl găsim pe banca lui Betis, formaţie pe care în primul an a dus-o pe locul 6 şi în cupele europene. În 94 de meciuri susţinute în Andalusia, Quique Setien a câştigat 40 şi a remizat în 21. A bătut atât Realul pe teren propriu, cât şi Atletico, dar mai ales Barcelona.

Până în prezent, Setien a adunat 14 meciuri pe Camp Nou, dintre care a câştigat 10. Singurele înfrângeri le-a suferit în El Clasico, la Bilbao, în sferturile Cupei şi la Valencia în etapa cu numărul 21.

Afla mai multe despre: quique setienfc barcelonaarsenal 

viewscnt
Articole similare