Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Radiografia Finalei CM 2018 | 28 de echipe au fotbalişti în finală, Mbappe este cel mai tânar, Modric cel mai utilizat jucător

Radiografia Finalei CM 2018 | 28 de echipe au fotbalişti în finală, Mbappe este cel mai tânar, Modric cel mai utilizat jucător

Cupa Mondială

Comentarii

Finala Cupei Mondiale din Rusia strânge două naţiuni, 48 de fotbalişti, dar şi alte cateva date statistice importante. Franţa - Croaţia se joacă astăzi, de la ora 18:00, pe stadionul Luzhniki din Moscova.

Partida dintre Franţa şi Croaţia pune punct final turneului din Rusia. Una dintre cele două formaţii va fi noua campioană mondială, însă dincolo de miza fantastică a acestui joc, am găsit şi câteva detalii interesante despre el.

11 campioante propun fotbalişti pentru finala din această seară

La Liga este campionatul intern care oferă cei mai mulţi jucători finalei Cupei Mondiale din Rusia. În total, unsprezece fotbalişti care evoluează în prima ligă spaniolă ar putea evolua în confruntarea care va stabili noua campioană mondială. Ligue 1, prima ligă franceză este următoarea în clasament cu 9 fotbalişti, în timp ce Serie A propune 7 jucători. Campionatele din Anglia (6 jucători), Germania (5 jucători), Croaţia (2 jucători) şi Belgia, Austria, Turcia, Rusia şi Ucraina (câte un jucător) sunt celelalte competiţii reprezentate în finală.

28 de cluburi reprezentate în meciul anului

Atletico Madrid este formaţia care are cei mai mulţi fotbalişti în finala de la Moscova. Sime Vrsaljko (Croaţia) şi Lucas Hernandez, Antoine Griezmann sau Thomas Lemar (Franţa) sunt jucătorii pe care "Los Colchoneros" îi trimit în finala de astăzi. Real Madrid, FC Barcelona, Juventus, PSG şi Olympique Marseille au câte trei reprezentanţi în timp ce restul formaţiilor propun câte un singur jucător. În total, 28 de cluburi au fotbalişti care ar putea intra pe teren în finala Cupei Mondiale. Restul echipelor care oferă finalişti sunt: Gent, Lyon, Bayern Munchen, Manchester United, Sevilla, Sttutgart, Manchester City, Tottenham, Hoffenheim, Eintracht, Inter Milano, Rijeka, Dinamo Kiev, AC Milan, Lokomotiv Moscova, Bayer Leverkusen, Besiktas, Salzburg, Liverpool, Dinamo Zagreb, Monaco şi FC Liverpool.

Kylian Mbappe este cel mai tânar finalist, Steve Mandanda cel mai în vârstă

Portarul francezilor, Steve Mandanda este cel mai "bătrân" dintre finalişti. Născut pe 28 mai 1985, acesta a împlinit deja 33 de ani. Aproape sigur, Mandanda se află la ultima sa prezenţă la un turneu final şi a bifat la acest turneu final doar 90 de minute în partida cu Danemarca. Cel mai probabil el va fi doar rezervă diseară.

În altă ordine de idei, Kylian Mbappe este cel mai tânăr dintre cei 45 de finalişti. Mbappe are numai 19 ani şi se află la prima sa participare la un turneu final de Campionat Mondial. În ciuda vârstei sale, Kylian a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Franţei în competiţie şi o piesă esenţială în traseul "cocoşilor galici".

Luka Modric este cel mai utilizat fotbalist dintre finalişti

În ciuda faptului că în septembrie va împlini 33 de ani, căpitanul Croaţiei este fotbalistul cu cele mai multe minute jucate dintre cei care se vor afla diseară pe gazon. În total, Luka Modric adună 604 minute la acest turneu final! Cei mai utilizaţi jucători francezi sunt Raphael Varane şi Ngolo Kante cu câte 540 de minute fiecare.

Milan Badelj singurul finalist fără echipă

Ajuns la vârsta de 29 de ani, internaţionalul croat Milan Badelj se află într-o situaţie oarecum ciudată: este singurul finalist de la Moscova, fără echipă. Pe 30 iunie, contractul său cu Fiorentina a expirat, iar jucătorul îşi va căuta după Cupa Mondială un nou angajament. Ofertele nu lipsesc, Milan fiind dorit de echipe din Spania şi Rusia, dar si de Sporting Lisabona, conform unor informaţii recente din Portugalia. 

Afla mai multe despre: finala cm 2018frantacroatiambappemodric 

viewscnt
Articole similare