Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Rădoi, conferinţă incendiară după victoria cu Belarus: ”De ce aveţi aşteptări atât de mari, dacă voi credeţi că suntem atât de slabi?”

 Rădoi, conferinţă incendiară după victoria cu Belarus: ”De ce aveţi aşteptări atât de mari, dacă voi credeţi că suntem atât de slabi?”

Echipa națională

Comentarii

Selecţionerul Mirel Rădoi a declarat, miercuri seară, că naţionala României avea nevoie de victoria cu Belarusul, scor 5-3, în meci amical.

Reprezentativa României a învins naţionala Belarusului, cu scorul de 5-3 (4-0), într-un meci amical disputat miercuri seară, pe stadionul “Ilie Oană” din Ploieşti.

Au marcat Mitrea ’11, R. Marin ’20, Nedelcearu ’31, ’55 şi Puşcaş ’44 pentru tricolori, respectiv Kendysh ’63, Bakhar ’80 şi Klimovich ‘90+2 pentru oaspeţi.

O primă repriză foarte bună, repriza a doua, pot să găsesc mai mulţi factori şi sper ca aceştia să fie factorii care au determinat ca noi să primim cele 3 goluri plus un penalty apărat. Unul dintre factori poate fi pregătirea fizică după această perioadă. Noi risipim foarte multă energie în primele 45 de minute, un sistem poate prea ofensiv. Şi la pauză le-am spus pentru băieţi că  vreau să dăm la fel de multe goluri. Îmi asum că i-am îndemnat să atace în continuare, mai ales că adversarul nu avea prea multe de pierdut. Au fost două reprize diferite. Am pus prima cărămidă după acest meci, trebuie să vedem ce vom face în continuare” a mărturisit Mirel Rădoi, la conferinţa de presă.

Selecţionerul a lansat un mesaj de unitate în timpul conferinţei de presă:  ”Nu aveam cum să luăm alţi jucători diferiţi pentru că lista pe care o aveam erau foarte mulţi jucători accidentaţi sau depistaţi pozitiv. Dacă alţii se aşteaptă să vadă altceva, îi invit în locul meu. Îmi pare rău că şi la o victorie trebuie să vedem lucrurile negative. Sunt întrebat dacă mai există viitor la echipa naţională pentru un jucător de 33 de ani. Cred că ne dorim cu toţii să construim. Înţeleg că mereu e mai uşor să critici, dar nu vom reuşit nimic aşa, trebuie să avem toţi acelaşi scop” a spus selecţionerul României. 

Rădoi a reacţionat imediat şi atunci când a fost întrebat dacă resimte presiunea: ”Oameni buni, vreţi să vin în faţa voastră, iar voi să trageţi şi eu să stau? Ce presiune? Nu înţeleg, e un sport. Dramă e ce se întâmplă cu acest virus, aici e fotbal, e plăcere. Aud aceleaşi întrebări cu aspect negativ. Nu am putea să încercăm să fim mai pozitivi? Nu pentru Rădoi, pentru noi toţi. Se poate construi, dar e foarte greu. Jucătorii nu au cum să nu fie afectaţi de ceea ce se întâmplă în jurul echipei naţionale. De ce aveţi aşteptări atât de mari, dacă voi credeţi că suntem atât de slabi? Asta e întrebarea mea.  Poate să fie o strategie şi pe termen mai lung, am încercat să vedem ce înseamnă şi un nou sistem pentru meciul cu Norvegia şi implicit pentru urm partidă cu Irlanda de Nord. Mai ales după partida din tur, unde am pierdut contra Norvegiei, să încercăm de pe faza de construcţie să avem o superioritate 3 contra 2. După aceea am suferit foarte mult pe momentele de tranziţie pozitivă a adversarului, tranziţia noastră negativă şi am zis să blocăm zonele de acţiune şi să antrenăm. Vom vedea săptămâna aceasta la antrenamente dacă putem să continuăm pe acelaşi sistem. Mi-ar fi plăcut ca Norvegia - Israel să se dispute să avem şi noi o idee despre ce pregăteşte adversarul.  Din păcate, unii joacă obligaţi de UEFA şi alţii pot să-şi anuleze meciurile cum vor.  a explicat Mirel Rădoi.

Afla mai multe despre: mirel rădoi 

viewscnt
Articole similare