Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Radu Voina, critici dure la adresa lui Martin Ambros: ”Suntem prea îngăduitori cu străinii! Pentru el, România e o pâinicică”

Radu Voina, critici dure la adresa lui Martin Ambros: ”Suntem prea îngăduitori cu străinii! Pentru el, România e o pâinicică”

Handbal

Comentarii

Radu Voina, fost selecţioner la naţional României, este foarte critic la adresa lui Martin Ambros, după ce ”tricolorele” au fost eliminate de Cehia. Voina este de părere că nu este de acord cu antrenorii străini la echipa naţională.

România a părăsit încă din optimi Mondialul de Handbal Feminin. Jucătoarele lui Martin Ambros au pierdut la ultima fază cu Cehia, deşi au condus tot meciul. Radu Voina spune că principala problemă a naţionalei este că tot jocul este făcut în jurul Cristinei Neagu şi că actualul selecţioner n-a putut să scoată în faţă şi alte jucătoare valoroase:

”Păi nu cred că s-a pus presiune pe Cristina Neagu. Cristina Neagu este Cristina Neagu. Dar s-a dovedit şi altceva, că fără Cristina Neagu suntem o echipă de pluton. Spuneţi dumneavoastră o a doua jucătoare şi o să fiu de acord cu dumneavoastră. Prea multă responsabilitate pe un singur om care ţine cât ţine. În momentul în care nu mai ţine, responsabilitatea e a lor. Aţi văzut şi cu Cehia. Daca ea nu aruncă la poartă, nu mai aruncă nimeni la poartă. Şi atunci sigur că presiunea nu e pusă pe umerii... şi-o creează singură, pentru că nu e nimeni care să o mai lase şi pe ea să mai respire puţin. Un singur meci, cu Slovenia, dacă nu mă înşel, unde au marcat şi Ardean vreo 4 goluri, şi Pintea vreo 4. Când Cristina marchează foarte mult nu e bine pentru echipă. Şi cu Cehia, a marcat 13, dar până la urmă n-a fost bine”, a declarat Radu Voina la microfonul Telekom Sport.

Ajuns la 67, fostul selecţioner al naţionalei este de părere că Martin Ambros nu este o soluţie bună pentru echipa României, mai ales că o antrenează în paralel şi pe Gyor. De asemenea, consideră că nici staff-ul său nu şi-a făcut datoria la acest Campionat Mondial.



”Cred că suntem prea îngăduitori faţă de străinii care dintr-o dată ne iubesc foarte tare şi aici m-aţi atins într-un punct sensibil. Din punctul de vedere al antrenorului, al jucătorului, eu sunt contra lor. Eu rămân stupefiat când văd. Hai, înţeleg, antrenori nu sunt, dar portar noi n-am avut. Avem inclusiv antrenor cu portarii tot un spaniol, care nu ştiu ce... în orice caz, cu Cehia nu prea le-a sfătuit bine, că ambele, săracele, ieri au prins şapte mingi. Şi cred că diferenţa acolo s-a făcut. Ambros antreneaza Gyorul. Aia e pâinea lui cea albă. Aici e o mică pâiniţă interesantă. Nu ştiu dacă cunoaşte el şi dacă a făcut (n.r. selecţia). Dacă el era, cu siguranţă mai lua vreo 4-5 jucătoare, pentru că la o competiţie oficială trebuie să iei jucătoarele cele mai în formă”, a mai spus Voina.

Afla mai multe despre: radu voinahandbalromaniacehia 

viewscnt
Articole similare