Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Răducioiu, dezvăluiri despre Revoluţia din 1989: "Ne era atât de frică să ne mai întoarcem în ţară..."

Răducioiu, dezvăluiri despre Revoluţia din 1989: "Ne era atât de frică să ne mai întoarcem în ţară..."

Echipa națională

Comentarii

Cu 21 de goluri înscrise în 40 de meciuri pentru echipa naţională a României, Florin Răducioiu este unul dintre protagoniştii filmului documentar „Hai, România! - Povestea Generaţiei de Aur”.

Florin Răducioiu rememorează evoluţiile sale la Cupele Mondiale din 1990 şi 1994 şi multe alte momente trăite pe teren, în ţară şi în străinătate.

Singurul fotbalist român care a evoluat şi a şi marcat în toate marile campionate ale Europei (Anglia, Franţa, Germania, Italia şi Spania) a intrat şi în istoria primei reprezentative, devenind primul fotbalist care a marcat patru goluri într-un singur meci, cu Insulele Feroe în 1993.

Răducioiu a evoluat şi în preliminariile pentru Cupa Mondială 1994, cu nouă goluri înscrise. Iar cel mai important dintre aceste meciuri, România - Ţara Galilor, îi aducea României calificarea la CM din SUA '94.

„Nu aş fi putut să realizez mai nimic fără acest geniu care se numeşte Gică Hagi. Şi, lângă el, Ilie Dumitrescu, cu care am o relaţie specială şi este un prieten de suflet”, spune Răducioiu în filmul documentar„Hai, România! - Povestea Generaţiei de Aur”, care se va lansa în cinematografele din toată ţara pe 1 martie 2024. 

La Mondialul din Statele Unite, Răducioiu a reuşit să mai înscrie încă 4 goluri, două în celebrul meci inaugural jucat de România cu Columbia şi în cel din sferturi cu Suedia. Despre cele două goluri înscrise de Răducioiu, alături de cel marcat de Gheorghe Hagi, în meciul România – Columbia, goluri care au adus unele dintre cele mai intense momente de fericire trăite de români, de suporterii din ţară, din străinătate şi de cei aflaţi pe teren şi despre perfomanţa colegului său, Ilie Dumitrescu afirmă că „Răducioiu juca la Milan în acea perioadă, lângă jucătorii mari ai momentului, şi acolo crescuse şi ajunsese la un nivel de top. Iar în acel meci a avut o siguranţă şi nişte execuţii fantastice!”.

Tot în filmul „Hai, România! - Povestea Generaţiei de Aur”, Florin Răducioiu dezvăluie, alături de colegii săi, şi detalii din perioadele anterioare anilor `90, inclusiv cum a trăit momentul Revoluţiei şi cum a aflat de ceea ce se întâmpla în ţară. „Am rămas extrem de şocaţi de ceea ce se întâmpla în România, vedeam la televiziunea cipriotă desfăşurarea evenimentelor, eram departe de casă atunci. La un moment dat ne era aşa de frică să ne mai întoarcem, nu ştiam ce se va întâmpla”.

În regia lui Claudiu Mitcu, după un scenariu semnat de scriitorul Andrei Crăciun şi produs de Headline Management Agency, „Hai, România! - Povestea Generaţiei de Aur” este primul film al acelor vremuri, al „nopţilor albe” de sărbătoare, care va fi difuzat în premieră pe marele ecran şi va putea fi văzut de microbiştii de toate vârstele, în toată ţara.

Acesta va celebra în 2024 aniversarea a 30 de ani de la cel mai glorios moment al fotbalului românesc, respectiv calificarea în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal SUA 1994. Ulterior, filmul va fi urmat şi de un serial cu imagini, subiecte şi interviuri extinse, în completare, destinat unei platforme de streaming.

Afla mai multe despre: generatia de aurromania 

viewscnt
Articole similare