Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Răducioiu, sincer despre o rană rămasă deschisă de 24 de ani: sfertul cu Suedia de la CM '94! Ce decizie ar fi luat după gafa lui Prunea

Răducioiu, sincer despre o rană rămasă deschisă de 24 de ani: sfertul cu Suedia de la CM '94! Ce decizie ar fi luat după gafa lui Prunea

Echipa națională

Comentarii

Au trecut 24 de ani de la cea mai mare performanţă a României la un Campionat Mondial, însă sfertul de finală cu Suedia, pierdut de tricolori după executarea loviturilor de departajare, rămâne viu în memoria microbiştilor care au văzut partida, dar şi a principalilor actori ai partidei.

Generaţia de Aur a României s-a reunit în aceste zile pentru un meci-eveniment cu Legendele Barcelonei, partidă transmisă în direct de Telekom Sport, sâmbătă, de la 19:00, iar printre subiectele abordate a fost şi cel al sfertului jucat de tricolori la mondialul din SUA.

Florin Răducioiu a vorbit deschis despre acel meci, încheiat la egaltiate, scor 2-2, după prelungiri şi câştigat de Suedia la penalty-uri. În minutul 115 al partidei, România conducea cu 2-1 şi ne gândeam deja la semifinala cu Brazilia. O ieşire greşită a lui Florin Prunea la o centrare i-a permis însă lui Kennet Andersson să egaleze, iar restul a fost istorie.

Răducioiu, care a reuşit o dublă în acel meci, spune că Iordănescu ar fi trebuit să-l introducă pe Bogdan Stelea în locul lui Prunea după acea gafă, moralul celui din urmă fiind serios afectat în momentul în care s-a trecut la executarea loviturilor de departajare.



"Scorul era consecinţa anumitor decizii. Eu l-aş fi schimbat pe Florin Prunea după ce am luat acel gol. Am pierdut cu toţii, câştigam cu toţii. Dar a fost, totuşi o greşeală individuală a lui Florin. Dacă Iordănescu avea acea luciditate, l-ar fi schimbat pe Florin cu Stelea. Sunt convins că Stelea, în nebunia lui, în acea dorinţă de a ne salva, sunt convins că ar fi făcut ce a făcut Ravelli pentru suedezi.

În acele momente trebuie să fii lucid, iar Iordănescu nu a fost lucid. Şi din păcate am pierdut. Acum nu zic că am pierdut din cauza lui, dar rolul antrenorului este extrem de important şi eu asta aş fi făcut.

E ok acum, zâmbim, au trecut atâţia ani. Noi nu ne supărăm. E adevărat că în acele momente nu era simplu, e adevărat că apoi el a salvat o minge, la 2-2
", a declarat Florin Răducioiu.

Florin Prunea a aflat imediat de spusele lui Răducioiu şi a reacţionat cu umor: "Acum mă duc la el, bine că mi-aţi spus. Radu! Aşa ai zis!? (n.r. Răducioiu îi confirmă) Bine, discutăm imediat!"

Afla mai multe despre: raducioiupruneacm 1994 

viewscnt
Articole similare