Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Rafael Nadal a câştigat turneul de la Melbourne şi a atins o nouă bornă istorică! Spaniolul a ajuns la titlul cu numărul 100 din carieră. Ce a declarat după meci

Rafael Nadal a câştigat turneul de la Melbourne şi a atins o nouă bornă istorică! Spaniolul a ajuns la titlul cu numărul 100 din carieră. Ce a declarat după meci

Tenis

Comentarii

Tenismenul spaniol Rafael Nadal, locul 6 ATP şi cap de serie numărul 1, a câştigat, duminică, turneul de 250 de puncte de la Melbourne.

El l-a învins, în finală, cu scorul de 7-6 (6), 6-3, pe americanul Maxime Cressy, locul 112 ATP, venit din calificări, după o oră şi 44 de minute.

Spaniolul de 35 de ani a jucat prima dată la începutul acestui an din luna august, când a suferit o accidentare la picior. Nadal a cucerit trofeul cu numărul 89 din carieră fără să cedeze vreun set.

De asemenea, trofeul de la Melbourne este şi cel cu numărul 100 din toată cariera lui. În clasamentul all-time, care numără titlurile câştigate, Nadal este pe locul 4, fiind la 5 titluri în spatele lui Ivan Lendl şi la 3 în faţa lui Novak Djokovic.

Americanul de 24 de ani a jucat prima finală în circuitul ATP. El va urca în clasamentul ATP până pe locul 75, cel mai bun din carieră. Nadal rămâne pe locul 6 mondial după acest turneu.

Clasamentul jucătorilor cu cele mai multe titluri ATP cucerite:

1. Jimmy Connors 109

2. Roger Federer 103

3. Ivan Lendl 94

4. Rafael Nadal 89

5. Novak Djokovic 86

Ce a declarat Rafael Nadal după meci:

”Numele acestei arene, Rod Laver, e special pentru toată lumea şi e deosebit datorită vouă. Sunteţi un public minunat şi nu vă pot mulţumi suficient pentru toată susţinerea pe care mi-aţi acordat-o pe întreaga durată a carierei mele. Vă mulţumesc şi abia aştept să ne revedem la Australian Open”, a spus Nadal. 

Afla mai multe despre: tenis-nadal-melbourne 

viewscnt
Articole similare