Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Rămân Neagu&Co fără prezenţa de la Campionatul European de handbal feminin? Turneul, în pericol. Anunţ de ultim moment

Rămân Neagu&Co fără prezenţa de la Campionatul European de handbal feminin? Turneul, în pericol. Anunţ de ultim moment

Handbal

Comentarii

Turneul final al Campionatului European de handbal feminin, programat între 3 şi 20 decembrie şi la care participă şi România, este în pericol să nu se desfăşoare, cel puţin într-una dintre cele două gazde, Norvegia.

Autorităţile norvegiene se tem în principal de posibilitatea ca în ţara lor să vină numeroase persoane infectate cu noul coronavirus din statele participante, mai mult decât de situaţia locală.

Premierul Erna Solberg a declarat, vineri, pentru NTB, că există "multe semne" că va fi dificil ca ţara sa să găzduiască Campionatul European de handbal feminin, în decembrie. 

"Lucrăm să răspundem la întrebarea dacă este posibil chiar să avem un record pentru un eveniment atât de mare. Există multe semne că acest lucru ar putea fi dificil, înregistrarea unui record când atât de mulţi oameni vin şi afectează atât de mulţi oameni", a spus premierul. 

Solberg a aruncat o umbră de îndoială şi pe meciurile echipei naţionale de fotbal, care trebuie să joace, duminică, în România, şi miercuri, în Austria, în Liga Naţiunilor.

"Faptul că avem acum două formaţii care sunt în carantină, deoarece există cazuri în Brann şi Haugesund, precum şi la echipa naţională arată că este o infecţie care apare chiar dacă avem reguli. Vreau ca Haaland să continue să înscrie goluri şi să nu se îmbolnăvească. Atunci nu ar trebui să ne punem în pericol jucătorii echipei naţionale", a spus premierul.

EHF şi federaţiile din Danemarca, a doua organizatoare a CE, şi Norvegia au luat act de declaraţia premierului norvegian şi vor decide soarta competiţiei până marţi.

"Federaţia Europeană de Handbal, precum şi Federaţia Norvegiană de Handbal şi Asociaţia Daneză de Handbal, în calitate de organizatori ai Women EHF EURO 2020, au luat act de o declaraţie de vineri a premierul norvegian. În această declaraţie, prim-ministrul norvegian Erna Solberg a spus că este dificil în condiţiile actuale pentru Norvegia să găzduiască EHF EURO 2020, programat în perioada 3-20 decembrie, în Norvegia şi Danemarca. EHF, NHF şi DHF recunosc pe deplin circumstanţele provocatoare pe care situaţia sanitară actuală le impune organizării de evenimente sportive internaţionale. În acelaşi timp, toate părţile subliniază cooperarea strânsă şi angajamentul lor de a găzdui CE feminin 2020 ca o platformă puternică şi vitală pentru promovarea handbalului feminin european. Toate părţile vor continua să evalueze cu atenţie situaţia din jurul competiţiei şi o decizie finală va fi luată cel târziu marţi dimineaţă, după cum a fost comunicat la începutul acestei săptămâni", se arată într-un comunicat comun.

Naţionala României este repartizată la Trondheim (Norvegia), în Grupa D, şi ar trebui să joace cu Germania (la 3 decembrie), cu Polonia (la 5 decembrie) şi cu Norvegia (la 7 decembrie).

Norvegia găzduieşte două grupe din runda preliminară, una din runda principală, semifinalele şi finala.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afla mai multe despre: neagucampionatului european de handbal feminin 

viewscnt
Articole similare