Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Rămâne cum am stabilit! Craiova a cerut modificarea regulii U21, dar Comitetul Executiv al FRF nu a fost de acord

Rămâne cum am stabilit! Craiova a cerut modificarea regulii U21, dar Comitetul Executiv al FRF nu a fost de acord
Comentarii

Craiova a propus ca FRF să renunţa la obligativitatea celui de-al doilea jucător sub 21 de ani într-o echipă la meciurile din Liga I, însă Comitetul Executiv a respins această solicitare.

"Am avut o solicitare din partea Craiovei, nu am avut niciun vot în favoarea ei, am avut trei abţineri, iar toate celelalte voturi au fost împotrivă. A fost o propunere de a se renunţa la cel de-al doilea jucător under 21. Ei consderă că dacă nu se aplică o cotă obligatorie pentru jucătorii de peste 23 de ani, aceştia nu vor mai juca.

Altfel spus, jucătorii care au evoluat acum în această cotă de under 21 vor împlini vârsta de 23 de ani, vor ieşi din această cotă şi nu-i vom mai regăsi. Dacă la 23 de ani nu reuşeşti să te impui în Liga I sau să faci obiectul unui transfer internaţional nu cred că ar trebui să mai fi protejat de o cotă obligatorie impusă de regulament. Acestea au fost argumentele noastre. Când am introdus al doilea jucător sub 21 de ani a fost un compromis între FRF şi LPF.

Liga a solcitat introducerea unui jucător extracomunitar în plus, iar noi, ca federaţie, am considerat că dacă mergem în această direcţie, atunci trebuie să suţinem şi un al doilea jucător sub 21 de ani. Această regulă, a celui de-al doilea jucător sub 21 de ani, se va aplica pe o perioadă definită de doi ani. Este o perioadă de test", a declarat Răzvan Burleanu.

Respinge cu majoritate de voturi (3 abţineri) propunerea U Craiova 1948 Club Sportiv SA cu privire la modificarea regulii U21 astfel cum va fi aceasta aplicabilă începând cu sezonul 2019/2020.

 

Afla mai multe despre: craiova 

viewscnt
Articole similare