Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Rangers strânge bani pentru transferul lui Ianis Hagi! Steven Gerrard îşi vinde unul dintre titulari în Serie A

Rangers strânge bani pentru transferul lui Ianis Hagi! Steven Gerrard îşi vinde unul dintre titulari în Serie A

Stranieri

Comentarii

Football Club Rangers a supravieţuit episodului falimentar din 2012, iar în 2020 reuşeşte o figură foarte frumoasă în Europa League, avându-l ca dirijor pe românul Ianis Hagi, salvat din deriva plaiurilor belgiene. Cu toate acestea, Glasgow Rangers, aşa cum tradiţional o cunoaştem, încă nu a ajuns la forţa financiară a rivalei Celtic Glasgow, iar pentru a-şi creiona un buget este nevoită să-ţi vândă jucătorii importanţi.

Miza cea mai mare, recunoscută de presa scoţiană, este realizarea transferului definitiv al lui Ianis Hagi, de la Genk. Pentru asta, Glasgow trebuie să platească belgienilor 4 milioane de euro. O sumă deloc de neglijat pentru formaţia de pe Ibrox.

Ca dovadă a discrepanţei dintre cea fost şi ce este, Rangers plătea în anul 2000, celor de la Chelsea, pentru Tore Andre Flo, 18 milioane de euro. Mai mult decât plătea în acel sezon Real Madrid pentru Makelele (14 mil. E), Barcelona pentru Emmanuel Petit (15 mil. E), Arsenal pentru Pires (10 mil. E) şi mult peste Nantes care îl lua pe Viorel Moldovan de la Fenerbahce pentru 5 milioane de euro. Pe scurt, Rangers era un colos.

Rangers strânge bani pentru transferul lui Ianis Hagi! Steven Gerrard îşi vinde unul dintre titulari în Serie A

Situaţia nu mai este aceeaşi în ziua de azi. Rangers şi-a revenit cu greu din faliment, însă urmează o strategie bine gândită şi extrem de bine pusă în aplicare. În primele sezoane de la revenirea în prima ligă scoţiană, Rangers a investit foarte puţin în transferuri. A plătit sume extrem de mici pentru jucători care şi-au făcut datoria pe deplin: James Tavernier (250 K), Danny Wilson (liber), Andy Halliday (liber), Alfredo Morelos (1.2 mil. E), Jack Ryan (liber). Treptat au ridicat ştacheta şi au apărut achiziţiie ce depăşesc două milioane de euro, precum Connor Goldson (3.5 mil. E), Borna Barisic (2.5 mil. E), Nikola Katic (2.3 mil. E). Din nou, achiziţii realizate cu cap, de specialişti în scouting. Cotele de piaţă ale acestor jucători s-au dublat, dacă nu triplat, în ultimii doi ani, mai ales după campania bună din Europa League.

Apogeul revenirii în prim plan îl reprezentat transferul lui Ryan Kent de la Liverpool, pentru 7.2 milioane de euro, la cererea expresă a lui Steven Gerrard. Ca de fiecare dată, transfer realizat cu multă inspiraţie de conducătorii lui Rangers. Englezul este cel mai periculos om de la Rangers şi este monitorizat de mai multe formaţii europene. Comparativ cu anii 2000, când plătea 18 milioane pentru un jucător, pe vremea când recordul mondial pentru un transfer era 60 de milioane de euro, nu 250, cele şapte milioane plătite pentru Kent par baloane de săpun. 

În consecinţă, Rangers trebuie să-şi vândă din titulari pentru a strânge suficiente fonduri în tentativa de a-l transfera definitiv pe Ianis Hagi, de la Genk. Primul care va pleca este croatul Borna Barisic. Impresarul fotbalistului a confirmat că există mai multe contacte din Serie A şi că sunt şanse foarte mari ca fundaşul stânga să părăsească Ibrox din vară. 

Cota lui Borna Barisic, conform Transfermarkt, este de 3 milioane de euro, însă Rangers pare dispusă să se despartă de jucător pentru o sumă cel puţin dublă, suficientă pentru a-l transfera pe Hagi de la Genk şi pentru a-şi acoperi postul rămas vacant. În flancul stâng, Rangers îi mai are pe Andy Halliday şi Danny Wilson.

"Rangers nu va mai putea să-l ţină pe Borna după ce sezon a avut, chiar dacă a semnat un nou contract. Acum, prioritatea lui Borna este Rangers. Au fost contacte şi în iarnă, cu siguranţă vor fi şi în vară. Cea mai interesantă propunere a fost cea venită dinspre Napoli, dar Rangers a refuzat-o, fiindcă nu voia să-şi dea cei mai buni jucători. Îşi foarte mult să câştige un trofeu, în acest sezon, după mult timp. După terminarea sezonului, Rangers poarte lua în considerare noile oferte", a declarat agentul jucătorului, pentru Daily Record.

Afla mai multe despre: gerrardhagi 

viewscnt
Articole similare