Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Rapid Viena - FCSB 3-1. Vicecampioana Ligii 1 se trezeşte prea târziu şi riscă să părăsească Europa

Rapid Viena - FCSB 3-1. Vicecampioana Ligii 1 se trezeşte prea târziu şi riscă să părăsească Europa

UEFA Europa League

Comentarii

FCSB a fost învinsă, joi, în deplasare, cu scorul de 3-1, de echipa austriacă Rapid Viena, în prima manşă a play-off-ului Europa League.

Knasmullner (4), Sonnleitner (39') şi Schwab au înscris golurile învingătorilor, în timp ce pentru vicecampioana României a marcat Harlem Gnohere, în minutul 47.

Gazdele au încheiat partida în inferioritate numerică, după eliminarea lui Berisha, din minutul 83, pentru cumul de cartonaşe galbene. A fost momentul în care FCSB a preluat complet conducerea jocului. FCSB a avut două bare în finalul jocului, prin Coman şi Benzar, însă austriecii au rezistat eroic şi sunt favoriţi la calificarea în grupele competiţiei.

Meciul retur va avea loc peste o săptămână, joi, de la 21:30, pe Arena Naţională.

Rapid Viena - FCSB 3-1 (Knasmullner 4', Sonnleitner 39', Schwab 49'/Gnohere 47')

Echipele de start:

Rapid Viena: Strebinger - Potzmann, Sonnleitner, Barac, Bolingoli - Ljubicic, Schwab - Murg, Knasmullner (Kostic 86'), Berisha - Alar (A. Ivan 68').

Rezerve: Knoflach - Muldur, Malicsek, Auer, Kostic, Guillemenot, Ivan.
Antrenor: Goran Djuricin

FCSB: Bălgrădean - Benzar, Planic, Bălaşa (C), Stan - Pintilii, O. Popescu (F. Coman 46') - M. Roman (Rusescu 57'), Moruţan (Man 46'), Teixeira - Gnohere.
Rezerve: A. Vlad - Nedelcu, F. Coman, Jakolis, Rusescu, Qaka, D. Man.
Antrenor: Nicolae Dică.


Min. 90+1: Încă o bară a FCSB-ului! Benzar trimite la încheietura barelor, cu un şut din partea dreaptă.

Repriza a doua se prelungeşte cu cel puţin patru minute.

Min. 90: Bară, FCSB! Florinel Coman trimite în transversală.

Min. 83: Austria Viena rămâne în zece! Berisha este eliminat pentru cumul de cartonaşe, după un fault asupra lui Teixeira.

Min. 73: Două ocazii pentru FSCB, în aceeaşi fază. Florinel Coman şi Dennis Man l-au luat la ţintă pe Strebinger.

Min. 68: Prima schimbare la gazde: intră Andrei Ivan, iese Alar.

Min. 64: Ocazie FCSB! Florinel Coman a pătruns în flancul stâng, dar adversarul său i-a închis unghiul, iar mijlocaşul FCSB-ului a reluat cu piciorul stâng în plasa laterală.

Min. 57: Dică face şi ultima schimbare: a intrat Raul Rusescu şi a ieşit Mihai Roman.

Min. 49: Gol, Rapid Viena! Schwab duce scorul la 3-1, după o eroare a lui Bălgrădean. În primă fază, Murg l-a driblat pe Stan în flancul drept, apoi a centrat în faţa porţii, iar Bălgrădean a repins în faţă, mingea ajungând la Schwab, în marginea careului. A urmat un şut al mijlocaşului gazdelor şi o intervenţie slabă a lui Bălgrădean, care s-a văzut învins.

Min. 47: Gol, FCSB! Harlem Gnohere reduce din diferenţă, cu o reluare de la prima bară, după o centrare bună a lui Alexandru Stan.

Min. 46: S-a reluat jocul. Două schimbări efectuate la pauză de Dică: ies Popescu şi Moruţan, intră Coman şi Man.

Pauză la Viena. Se poate spune că elevii lui Dică au scăpat ieftin în prima repriză, deşi e 2-0.

Min. 39: Gol, Rapid Viena! Sonnleitner le ia faţa lui Benzar şi Roman, la o lovitură de la colţ, şi îl învinge pe Bălgrădean cu o lovitură de cap.

Min. 38: Emoţii pentru FCSB. Alar îl întoarce pe toate părţile pe Stan şi trage pe jos, însă Bălgrădean are o nouă intervenţie foarte bună.

Min. 31: Ocazie imensă a gazdelor! Alar rămâne nemarcat în centrul careului şi reia dintre Bălaşa şi Stan, dar mingea trece puţin pe lângă bara din stânga lui Bălgrădean.

Min. 25: Ocazie, Rapid Viena! Bogdan Planic pasează greşit, iar mingea ajunge la vârful Alar, care şutează la colţul scurt, dar Bălgrădean scoate în corner.

Min. 24: Încă o şansă pentru FCSB. Mihai Roman şutează din afara careului, dar Strebinger reţine fără probleme.

Min. 20: Prima ocazie de gol a vicecampioanei României. Moruţan execută un corner din dreapta, portarul gazdelor, Strebinger, respinge în primă fază până la Teixeira, iar mijlocaşul FCSB-ului reia acrobatic, dar goalkeeper-ul austriac intervine încă o dată salvator.

Min. 14: Cartonaş galben pentru Sonnleitner, după un fault făcut asupra lui Gnohere.

Min. 7: Acţiune bună de atac a vicecampioanei României. Roman a primit pe dreapta, a driblat, după care a trimis în careu, dar Gnohere nu a reuşit să ajungă la minge.

Min. 4: Gol, Rapid Viena! Rămas nepermis de liber în centrul careului advers, Christoph Knasmullner primeşte o pasă de la Murg şi îl învinge pe Bălgrădean cu o execuţie simplă.

 

 

Min. 1: A început meciul.

UPDATE: Eduard Zelgin, trimisul nostru la Viena, a stat de vorbă cu fanii FCSB-ului care vor lua parte la meciul cu Rapid şi ne aduce ultimele informaţii de la Allianz Stadion.

UPDATE: Avem echipa de start aleasă de Nicolae Dică. Noile transferuri ale FCSB-ului, Alexandru Stan şi Mihai Roman, se află în primul 11.

FCSB joacă în play-off-ul Europa League împotriva celei mai titrate echipe din Austria. Rapid Viena are 32 de titluri, 14 Cupe şi 4 Supercupe, dar n-a mai reuşit să câştige campionatul de 10 ani. Totuşi, rămâne un adversar redutabil pentru o echipă de nivelul FCSB-ului. Curios este că cele două echipe nu s-au mai întâlnit vreodată într-un meci oficial, deşi sunt o prezenţă obişnuită în cupele europene.



Despre diferenţa dintre fotbalul românesc şi cel austriac ne putem face o imagine când aruncăm un ochi pe întâlnirile directe dintre FCSB şi echipele din Austria. Până acum, vicecampioana României a jucat de patru ori contra echipelor austriece şi a câştigat trei dintre partide. De partea cealaltă, Rapid Viena are o victorie şi un eşec în meciurile adversari din România.

LIVE | Rapid Viena - FCSB. Suporteri Rapid Viena - Suporteri FCSB 1-0

Spre deosebire de FCSB, fosta campioană a Austriei se bucură de o susţinere incredibilă, din partea unor suporteri înfocaţi, comparabili cu cei din campionatele balcanice. Rapid Viena joacă pe un stadion cu 28.000 de locuri şi are 20.000 de abonaţi. La meciul LASK Linz - Rapid Viena 2-1, din week-end, aproximativ 9.000 de suporteri ”verzi” au făcut deplasarea. Un număr incredibil.

Tribunele stadionului sunt aproape de gazon, astfel că jucătorii lui Nicolae Dică se vor confrunta cu o atmosferă ostilă. FCSB se va bucura şi ea de susţinere. La meci şi-au anunţat prezenţa cel puţin 500 de suporteri români.



LIVE | Rapid Viena - FCSB. Probleme de lot pentru ambele echipe

Nicolae Dică nu se poate baza pentru acest meci pe Junior Morais şi Florin Tănase, care sunt suspendaţi, la care se adaugă Marko Momcilovic - accidentat. În asemenea, condiţii pe partea stângă ca juca Alexandru Stan, jucător transferat recent de la Astra şi care a debutat deja pentru FCSB, în campionat, în victoria cu 2-0 în faţa lui Sepsi. De asemenea, după spusele patronului, în primul ”11” ar putea apărea şi Mihai Roman, proaspăt transferat de la FC Botoşani.

Probleme există şi la Rapid Viena. Hofmann şi Pavlovic sunt accidentaţi, în timp ce Gartler, Mocinic, Schobesberger şi Szanto sunt incerţi. Însă cea mai importantă absenţă ar putea fi cea a lui Stefan Schwab, căpitanul echipei, care s-a accidentat la meciul cu Slovan Bratislava şi încă nu s-a recuperat complet.

LIVE | Rapid Viena - FCSB. Vicecampioana României încearcă să treacă de un ultim obstacol în drumul spre grupele Europa League, Rapid Viena. Prima bătălie se dă la Viena şi Rapid este considerată favorită. La Rapid Viena este legitimat şi Andrei Ivan, împrumutat de la FK Krasnodar, care este anunţat titular.

Casele de pariuri o dau favorită pe Rapid Viena, cu o cotă de 1.95, în timp ce FCSB are o cotă la victorie de 3.60.

  • LIVE TEXT | Rapid Viena - FCSB, azi, de la 21:30, pe telekomsport.ro

Afla mai multe despre: rapid vienafcsbliveeuropa leagueplay-offnicolae dica 

viewscnt
Articole similare