Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

RAPORT OFICIAL | Record de profit pentru Premier League în 2016-2017, conform unui studiu Deloitte

RAPORT OFICIAL | Record de profit pentru Premier League în 2016-2017, conform unui studiu Deloitte

Premier League

Comentarii

Cluburile din Premier League au generat un beneficiu combinat înainte de impozitare de 500 milioane lire sterline (575 milioane euro) în cursul sezonului 2016-2017, graţie importantelor drepturi TV naţionale, conform unui studiu publicat vineri de cabinetul de consultanţă financiară Deloitte, citat de AFP.

În total, cele 20 de cluburi din Campionatul Angliei au realizat un beneficiu de exploatare combinat de 1 miliard de lire sterline, dar au înregistrat un deficit de peste 400 milioane pe piaţa transferurilor.

"Aşa cum se anticipa anul trecut, contractele de difuzare a Premier League, care au intrat în vigoare în cursul sezonului 2016-2017, au contribuit la creşterea veniturilor la niveluri record", a explicat Dan Jones, unul din responsabilii studiului.

"Deşi salariile au crescut cu 9 la sută şi au atins 2,5 miliarde lire, această creştere este însă departe de a atinge nivelul de creştere al cifrei de afaceri", a adăugat Jones.



"Deşi previzionăm că vor creşte costurile salariale în cursul viitoarelor sezoane, noi nu credem că majorările vor fi la un nivel care să pună în pericol rentabilitatea Premier League în ansamblul ei", a mai spus expertul, explicând că "majorările salariale cele mai importante au tendinţa de a se produce în cursul anului precedent debutului noului acord" privind drepturile TV.

Premier League a impresionat lumea fotbalului în 2015, anunţând un plafon spectaculos de 6,92 miliarde euro pentru perioada 2016-2019 privind drepturile TV domestice.

Tot joi, Liga spaniolă de fotbal (LaLiga), principalul challenger al Premier League, a anunţat că a înregistrat în sezonul trecut încasări de 3,6 miliarde euro, degajând un beneficiu înainte de impozitare de 234 milioane euro.

Afla mai multe despre: premier leagueanalizastudiubanifinanataredelioitte 

viewscnt
Articole similare