Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Răsfăţat şi privilegiat în Liga 1, jucător de umplutură în Serie B. "Rebelul Moldovei" l-a refuzat pe Gigi Becali, iar acum regretă

Răsfăţat şi privilegiat în Liga 1, jucător de umplutură în Serie B. "Rebelul Moldovei" l-a refuzat pe Gigi Becali, iar acum regretăgalerie foto

Fotbal

Comentarii

Considerat cândva unul dintre "copiii teribili" ai fotbalului european, francezul Hervin Ongenda, crescut în academia lui Paris Saint-Germain, intrase într-un con de umbră din care părea că nu va ieşi prea curând. Norocul său a fost FC Botoşani, acolo unde antrenorul Marius Croitoru i-a oferit statutul de jucător indispensabil, iar evoluţiile sale pe cea de star în Moldova. Între timp, a refuzat pe Gigi Becali şi a devenit jucător de umplutură.

Răsfăţat şi privilegiat în Liga 1, jucător de umplutură în Serie B

Hervin Ongenda (24 de ani) era considerat la Botoşani "bijuteria coroanei", iar pentru acest fapt i s-au făcut numeroase pofte pentru a da cel mai bun randament pe teren. Strategia a funcţionat bine, până la prima ofertă refuzată de club. Chievo pusese pe masă 100.000 de euro în schimbul francezului, iarna trecută, o sumă derizorie pentru calităţile jucătorului, iar conducerea celor de la Botoşani a refuzat categoric. Atât le-a trebuit! Ongenda s-a răzvrătit ca un copil căruia i-ai îndeplinit toate dorinţele, iar acum nu este în stare să accepte un refuz. A declarat că nu va mai juca niciodată pentru FC Botoşani, a lipsit de la antrenamente, iar Marius Croitoru l-a exclus din lot. Revenit la sentimente mai bune după ce i-a trecut supărarea, Ongenda a revenit în echipa celor de la Botoşani, însă nu a mai oferit randamentul arătat înaintea primei oferte venite dinspre Chievo.

Cu toate acestea, FC Botoşani a cedat insistenţelor jucătorului, şase luni mai târziu. Formaţia din Serie B, Chievo Verona, a revenit cu o nouă ofertă pe adresa clubului din Botoşani, în jurul sumei de 500.000 de euro. Moldovenii au acceptat banii, Ongenda a plecat la un salariu mai bun, iar Chievo s-a ales cu un jucător valoros. Sau aşa se părea, că toată lumea va avea de câştigat. Ajuns la Chievo, Ongenda a fost prezentat ca un adevărat star. Un star care, după nouă luni în Italia a bifat doar 15 minute în tricoul galben, iar în alte trei rânduri a fost rezervă neutilizată.

Forma fizică, randamentul slab din pregătiri şi meciuri, dar şi accidentările i-au blocat accesul lui Ongenda în prima echipă, iar calvarul se prelungeşte. S-a accidentat din nou şi va lipsi o nouă perioadă lungă de timp. Practic, pentru el sezonul este unul ratat, fără nicio realizare notabilă. Poate doar aspectul financiar să compenseze faptul că a ajuns un jucător inutil formaţiei sale. Acum, după nouă luni eşuate în Peninsulă, nu era mai bine pentru Ongenda să semneze cu FCSB, cât a fost cazul?

"Rebelul Moldovei" l-a refuzat pe Gigi Becali, iar acum regretă

În ultimii ani, s-a tot pomenit de trecerea lui Hervin Ongenda de la FC Botoşani la FCSB, acolo unde Gigi Becali face legea. Propus de către agentul său, Becali a declarat că nu are nevoie de Ongenda, însă surse din anturajul său susţineau contrariul. S-a creat un "război" al declaraţiilor de la distanţă, între impresarul jucătorului şi conducerea celor de la FC Botoşani de o parte, şi Gigi Becali pe cealaltă parte. Punctul culminant l-a surprins pe Ongenda fericit de faptul că nu ajunge la FCSB, sub lupa lui Gigi Becali

"Nu este problema mea, este finanţatorul FCSB şi vorbeşte pentru FCSB, nu pentru Botoşani. Dacă din punctul lui de vedere nu am loc, atunci este foarte bine. Eu joc fotbal pentru mine, nu pentru preşedinţi. Eu joc pentru mine, pentru club, pentru echipă. Oricum, nu vreau să merg la FCSB. Rămân la Botoşani", spunea Ongenda după partida directă de campionat din etapa a 3-a, încheiată cu 2-0 pentru FC Botoşani, în care francezul a şi reuşit să marcheze.

 

Afla mai multe despre: ongendaserie bbotosanifcsb 

viewscnt
Articole similare